Havran, Mart ayında deve güreşlerine doyacak
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve Ayvalık Deveciler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın önceki gün Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy´u makamında ziyaret ederek konu hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Spor Haber
Yayın: 19 Ocak 2016 - Salı 18:29
Güncelleme: 19 Ocak 2016 18:29
Havran, Mart ayında deve güreşlerine doyacak

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve Ayvalık Deveciler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın önceki gün Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy´u makamında ziyaret ederek konu hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Başkan Emin Ersoy ve beraberindeki heyet güreşlerin düzenleneceği İnönü yolu üzerindeki Seyit Onbaşı mesire alanına giderek incelemelerde bulundu.
Ayvalık Deveciler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın 200 yıllık yörük kültürümüz olan Deve Güreşleri Festivali´nin ilkini geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanımızın Yücel Yılmaz´ın destekleri ile Balıkesir´de yaptık. Başkanımız Ahmet Edip Uğur öncülüğünde geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık.Toplantıdan çıkan sonuç köklü kültürümüz olan deve güreşlerini İlçelerde de yapılmasıydı. Havran´da yer konusunda mutabık kaldık. Belediye Başkanı Emin Ersoy Havran´a çok güzel bir tesis kazandırmış. Tesis tam deve güreşlerine uygun şekilde hazırlanmış.? Dedi.
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Deve Güreşlerini 6 Mart´ta Havran´da düzenleneceğini açıkladı.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ise yaptığı konuşmada, ?Yağlı Güreşleri ve diğer Kültürel faaliyetleri Seyit Onbaşı mesire alanında yapıyoruz. Deve Güreş sevenlerini 6 Mart 2016 tarihinde Havran´a bekli-yoruz.? dedi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
1

100 yaşındaki hayırsever Hacı Ahmet Gemici

2

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

3

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

4

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

5

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

6

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

7

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI