Tarih: 14.08.2013 00:00

Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtderelinin köyünde

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına bu yıl 33. kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşlerininin yapılacağı köyü ziyaret etti. 
Kurtdereli Köyü ziyaretinde konuşan CHP Milletvekili Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu açıkladı.
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin `Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydettiğini söyleyen CHP Milletvekili Havutça, "Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" dedi.
CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit`in de hazır bulunduğu ziyarette, geleceğin pehlivanları ile bir araya gelen Havutça, köyün ileri gelenleri ile bayramlaşıp, er meydanında, davul ve zurnacılarla sohbet etti. 
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin `Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydetmiştir. Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" diye konuştu.
"Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri" bu yıl 33. defa düzenlenecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —