Havutça, Mecliste öğretmelerin sorunlarını anlattı

Havutça, Mecliste öğretmelerin sorunlarını anlattı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Genel Kurul salonunda söz alıp öğretmenlerin sorunlarını anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Genel Kurul salonunda söz alıp öğretmenlerin sorunlarını anlattı.
CHP Milletvekili Havutça, "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir" diyerek başladığı konuşmasında, "büyük devlet adamı Atatürk`ün devrimlerinin yolunda, onun yolunda toplumumuza ışık saçan değerli öğretmenlerimizi, aynı zamanda bu görevi yerine getirirken büyük bir mücadele veren öğretmenlerimizi burada saygıyla selamlıyorum" dedi.
Öğretmenler Günü kutlamalarında, öğretmenlere atfen söylenen cafcaflı sözlerin arkasında onlara kalanın, yoksulluk ve yoksulluk sınırının altında maaş almak olduğunu belirten Havutça, 24 Kasım 2012 tarihinde Sayın Başbakanın öğretmenlere seslenen konuşmasından bazı bölümleri paylaştı: 
Başbakanın, "Öğretmenlerini ihmal eden toplumların ayakta kalma şansı yoktur. Öğretmenlerine gerekli hürmeti, itibarı göstermeyen, hak ettikleri değeri vermeyen, o önlenemez fedakârlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği, istikbali yoktur. Öğretmenlerini yokluğa, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden bir milletin medeniyet tasavvuru da yoktur" şeklindeki sözlerini genel kurulda okuyan Havutça, "Başbakan öğretmenlere bunu söylüyor ama Millî Eğitim Bakanı ne söylüyor bakın? Atanamayan öğretmenleri bir cami önündeki güvercine benzetiyor ve onların az çalıştığını iddia ediyor yani öğretmenlerimizi itibarsızlaştıran bir siyaset izliyor" dedi.
Havutça, konuşmasının devamında şu açıklamayı yaptı:
"2002 yılında öğretmenimiz 470 lira alıyordu, 2012 yılında 1.769 lira maaş alıyor. 9/1`inci sıradaki maaş alan bir öğretmenimiz 1.770 lira alıyor, 1/4`ündeki öğretmenimiz 2.237 Türk lirası alıyor. Türk-İş`in yaptırdığı araştırmaya göre şu anda açlık sınırı 958 lira, yoksulluk sınırı 3.100 lira. Yani bu durumda, öğretmenlerimizin tamamı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. İşte, öğretmene verdiğiniz değer budur. Atanamayan öğretmenler Güven Park`ta eylem yapıyor. Türkiye`de şu anda Millî Eğitim Bakanlığında 68 bin öğretmen, sözleşmeli ya da ücretli olarak çalıştırılıyor. Bu atanamayan öğretmenler, 250 binin üzerinde öğretmenimiz şu anda atanmayı bekliyor. Değerli öğretmenlere buradan seslenmek istiyorum: Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizi yok sayan bu zihniyeti, sizi güvercin gören bu zihniyeti yere vurmadıkça, sizleri emek sömürüsü anlamında AKP Hükümeti sömürmeye devam edecektir."