Havutça, sembolik zeytin hasadına katıldı
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ziyaret ettiği Edincik'te, körfeze yapılmak istenen sanayi tesislerine dikkat çekmek için sembolik zeytin topladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Aralık 2014 - Pazartesi 15:07
Güncelleme: 01 Aralık 2014 15:07
Havutça, sembolik zeytin hasadına katıldı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ziyaret ettiği Edincik’te, körfeze yapılmak istenen sanayi tesislerine dikkat çekmek için sembolik zeytin topladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Bandırma`nın Edincik Mahallesi`nde zeytin topladı.
"Zeytin, ekmektir, zeytin evlatlarımıza bırakacağımız en önemli mirastır" diye konuşan Havutça, bölgede 48 bin dönümlük alanda sanayi tesisleri kurulursa zeytin alanlarının yok olacağını söyledi.
Edincikli zeytin üreticileri ile birlikte zeytin hasadına katılan Havutça, zeytin üreticisinin sorunlarını dinledi.
Çocukluk günlerindeki gibi zeytin ağacına çıkıp ürün toplayan CHP Milletvekili Havutça, "Kara Elmas" dediği Edincik zeytininin Balıkesir bölgesinin en önemli ürünlerinden biri olduğunu kaydetti.
Havutça, şunları söyledi: "Bize göre 1000 yıldan beri insanlığın sağlığına hizmet eden zeytinlerimizi bölge siyasetçileri ve insanları olarak kesinlikle korumak zorundayız. Evet, sanayi gerekli mi, gerekli. Ama sanayiyi kuracağımız bu bereketin fışkırdığı yer değil, bu bölgeden uzak, zeytin olmayan alanlara kurmalıyız. Görevimiz, Balıkesir`in Bandırma`nın, Erdek`in, Gönen`in bütün çevredeki tüm yurttaşlarımızın bu zenginliklere sahip çıkması. Ülkenin kalkınması, fabrikaların kurulması gerekir. Ama bunun yeri balıkların ürediği Erdek Körfezi değil. Güney Marmara değil. Buradan uzak çorak yerlerde, tarım arazilerinden uzak yerlerde sanayileşmemiz gerekir. Ben yurttaşlarımızın bu bilince ulaşmasında, bölgeye sahip çıkması için bölgeyi adım adım gezeceğim. Zeytin, hayattır, sağlıktır, geleceğimizdir. Zeytin, evlatlarımıza bırakacağımız en önemli mirastır."

  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

2

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

3

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

4

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

5

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

6

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

7

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza