Havutça´dan Marmara Denizi önergesi
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmara Bölgesinin en önemli çevre sorunu olan Marmara Denizinin kirliliğini, Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 12 Ağustos 2015 - Çarşamba 07:37
Güncelleme: 12 Ağustos 2015 07:37
Havutça´dan Marmara Denizi önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Marmara Bölgesinin en önemli çevre sorunu olan Marmara Denizinin kirliliğini, Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıyor.
Havutça hazırladığı meclis araştırma önergesinde, önlem alınmadığı takdirde, can çekişen Marmara´nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, Marmara Denizi´ni kuşatan belediyelerin neredeyse tamamına yakınının atıklarını denize deşarj ettiğini, İstanbul sularının sadece % 40 arıtıldığını, % 60´lık atık su oranının ise Marmara ve Boğazlar´a verildiğini, arıtma tesislerinin kapasiteleri yeterli olmadığını belirti.
Havutça, İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Trakya´daki sanayi bölgelerinin Marmara´yı olumsuz etkilediğini bununla beraber tarıma bağlı ilaçlama ve gübrelemenin de yağmurlarla birlikte denize akarak organik kirlilik yarattığında vurguladı.
Bu yaşanan çevre kirliğinin neticesinde deniz kirliliğinin kontrol edilemez noktalara geldiğini, zehirli atıkların karıştığı deniz suyunda biriken ağır metallerin önce balıklara, balıklardan da insanlara geçerek toplum sağlığı üzerinde büyük tehlikeler oluşturduğunu belirten Havutça, Toplum ve insan sağlığı açısından önemli olan bu konunun araştırılarak tespitlerin yapılması, gerekli önlemlerin alınması, yaşanan sorunların çözümü ve Marmara Denizinin korunması için, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü gereğince Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak