Hayvancılık sektörünün sorunları için önerge verdi
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, hayvancılık sektörünün sorunlarının ve çözüm yollarının tespiti ve meclis araştırması açılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 07 Temmuz 2013 - Pazar 12:00
Güncelleme: 07 Temmuz 2013 12:00
Hayvancılık sektörünün sorunları için önerge verdi
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, hayvancılık sektörünün sorunlarının ve çözüm yollarının tespiti ve meclis araştırması açılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.
CHP Milletvekili Akova, "Yüksek üretim maliyetleri, yem hammaddelerinin fiyat yüksekliği, desteklemelerin yetersizliği, örgütlenme ve koordinasyon yetersizliği, damızlık bakımından dışa bağımlı olunması hayvancılık sektörünün gelişmesinin önündeki önemli tehditlerdir. Tüm bu sorunların üzerine et fiyatlarını kontrol edebilmek için hayvan ithalatına izin verilmesi sektöre büyük darbe indirmiştir" dedi.
Hayvan ithalatına 2009 yılından bu yana, izin verilmesi et fiyatlarının kontrol altına alınmasına bir faydası olmamış, yerli hayvanlar kesime gönderilmiştir. İthalat baskısının besiciler üzerinde yarattığı olumsuz etkiler, hayvancılık sektörünün gelişimini engellemiş, sektörün kalkınma hamlesine büyük zarar vermiştir açıklamasında bulunan CHP Milletvekili Akova, "Hayvancılık sektörünün yüksek üretim maliyetleri, yem hammaddelerinin fiyat yüksekliği, desteklemelerin yetersizliği, örgütlenme ve koordinasyon yetersizliği, damızlık bakımından dışa bağımlı olunması gibi sorunlarının incelenmesi ve bu hususlarda gerekli tespitlerin yapılması, hayvan ithalatına izin verilmesinin sektör üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılması, sektörün gelişiminin önündeki engellerin ve tehditlerin belirlenmesi ve sektörün gelişmesi ve kalkınması için gerekli politikaların üretilmesi amacıyla bir Meclis araştırmasına ihtiyaç duyulmaktadır" diyerek sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak