Hz. Mevlana Bandırma´da anıldı
Hz. Mevlana ?Şeb-i Arus Töreni? programı ile anıldı
Bölge Haberleri
Yayın: 14 Aralık 2017 - Perşembe 18:25
Güncelleme: 14 Aralık 2017 18:25
Hz. Mevlana Bandırma´da anıldı

Hz. Mevlana ?Şeb-i Arus Töreni? programı ile anıldı
Hz. Mevlana´nın ölümünün 744. vuslat yıldönümü kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı, Bandırma Müftülüğü, Bandırma Kaymakamlığı ve 17 Eylül Üniversitesi Evrensel Değerler Topluluğu işbirliğiyle ?Hz. Mevlana Şeb-i Arus? programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından başlayan programda Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük söz aldı.
Hz. Mevlana ve Şeb-i Arus´un öneminden bahseden Müftü Küçük, ?Bugün burada misafirlerimiz ve gençlerimiz Hz. Mevlana deryasından bir damla sevgi ve hoşgörü almak için toplanmışlardır? diye konuştu.
Programda Mevlana´nın ?Üzülme Dert Etme Can? isimli şiiri Şehriban Çelen ve Aslan Orucov tarafından okunurken, Burçin Ateşeduran ve Muhammed Ali Güvenç ise ney eşliğinde ilahiler seslendirdi.
Ardından, Gölge Oyuncuları Tiyatro Ekibi tarafından Mevlana döneminde yaşanmış bir hikâye canlandırıldı. İhsaniye Kur´an Kursu 4-6 yaş grubu çocukların hazırlamış olduğu semazen gösterisi ise izleyicilerin beğenisini kazanarak büyük alkış aldı.
Program 17 Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Cihangir Boz, tarafından İlçe Müftüsü Süleyman Küçük´e teşekkür plaketi takdim edilmesi ile son buldu. Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Mevlana Bandırma anıldı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek