İç Güvenlik Reform paketiyle çok değişiklik geliyor
Meclis`e sunulan `İç Güvenlik Reform Paketi`yle molotofkokteyli atana polis silahla müdahale edebilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Kasım 2014 - Çarşamba 17:37
Güncelleme: 26 Kasım 2014 17:37
İç Güvenlik Reform paketiyle çok değişiklik geliyor

Meclis`e sunulan `İç Güvenlik Reform Paketi`yle molotofkokteyli atana polis silahla müdahale edebilecek.
Jandarma ve emniyete yeni yetkiler veren `İç Güvelik Reform Paketi` TBMM`ye sunuldu. Tasarıda, yer alan düzenlemeler şunlar:
Vali’den doğrudan emir: Mülki amirler (vali, kaymakam) kolluk amir ve memurlarına suçlunun bulunması için acele tedbirlerin alınması konusunda doğrudan emirler verebilecek. Sokağa çıkma yasağı gibi toplumsal olaylarda alınan tedbirlere aykırı davrananlara, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Geniş arama yetkisi: Şüphelenilen kişinin aranması için valilerin görevlendireceği kolluk amirinin yazılı ve sözlü emri yeterli olacak.
Molotofa silahla karşılık: Polis, molotof, patlayıcı, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranı `etkisiz kılacak ölçüde` silah kullanabilecek.
Toma’lardan boyalı su: Şüphelilerin tespiti için Toma`larda boyalı su kullanılabilecek.
Yazılı emirle dinleme: Hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Emniyet Genel Müdürü veya İstihbarat Daire Başkanı`nın yazılı emriyle iletişimin tespiti yapılabilecek.
Yüzünü kapata 4 yıl: Toplumsal olaylara molotof ve sapanla, yüzlerini tamamen veya kısmen kapatarak katılanlara 2.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Bonzai’de yasaya eklendi: Uyuşturucu madde bulunduranlara verilecek ceza yarı oranında artırılacak.
Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor: Jandarma Teşkilatı`nda, müşterek kararnameyle atanan generaller hariç olmak üzere, daire başkanları ile il ve ilçe jandarma komutanlarını atama yetkisi İçişleri Bakanı`na verilecek. Jandarma personelini İçişleri Bakanı görevden uzaklaştırılabilecek.
Vali’ler askere ceza verebilecek: Valiler, general ve amiraller hariç olmak üzere, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin askeri görevleri haricindeki diğer görevlerini ilgilendiren disiplin suçları ortaya çıktığında uyarma, kınama, hizmete kısmi süreli devam ve aylıktan kesme cezaları verebilecek.

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım