İçkili yerlere100 metre sınırı ve ''Tesettür'' getiren, alkol reklamlarını yasaklayan kanun teklifi büyük oranda değişti. İbadethane ve okullara 100 metre uzaklıkta, alkol satışını yasaklayan hüküm, mevcut yerler için uygulanmayacak. İçkili yerlerde alkol tüketildiğiniin dışardan görülmemesini amaçlayan madde de, metinden çıkarıldı. TBMM İçişleri, alt komisyonda yapılan değişikliklerle teklif şöyle oldu:
100 METRE: Okul, dershane, kurs ve ibadethanelere 100 metreden yakın yerlerde alkol satışı yasağı daraltıldı. Turizm belgeli işletmeler kapsam dışına çıkartıldı. Her türlü eğitim ve öğretim ifadesi Örgün eğitim kurumları ve dershaneler olarak değiştirildi. 100 metre kapsamına giren ve halen ruhsatlı olanların hakları da korundu. Yasadan sonra 100 metre yakınına okul ya da ibadethane yapılacak işletmeler de, yasak dışı kaldı.
TESETTÜR MADDESİ: Teklifle içki satış ve tüketimine izin verilen yerlerde, içki içildiğinin dışırıdan görülmemesi amaçlanıyordu. Bu durumda içkili mekanların bahçelerini tente, camlarını perde ile kapatmaları gerekecekti. Bu yasak Satış olarak değişti. Tüketim ise serbest olacak. Sadece perakende satışlarda dışarıdan görülecek şekilde vitrin düzenlemesi yapılamayacak.
TRAFİKTE HAPİS: Trafik denetimlerinde alkolmetreyi üflemeyenler, 100 promilli kabul edilecek. Ehliyetlerine el konularak 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. 2 dublenin üstünde rakı veya 4 bira içip içip direksiyon başına geçenler için de aynı ceza uygulanacak.
ALKOL CEZASI: 50-100 promil arasında alkollü çıkan sürücüye 700 TL para cezası verilecek ve sürücü belgesine 6 ay el konulacak. 5 yıllık süre içinde bu ihlali 2. kez yapanların ehilyeti, 2 yıl süreyle alınıp, 877 TL ceza veilecek. 3. kez ihlal durumunda ise ehliyet 5 yıl geri alınacak ve 1407 lira iceza uygulanacak.
REKLAM YASAĞI: Alkollü içeceklerin reklam ve tanıtım yasağının kapsamı daraltıldı. Fuarlara katılım serbest hale getirildi. Alkollü içki üreten, ithal eden ve pazarlayan firmalar alkol ürünü reklamı yapmayacak ancak kurumsal tanıtımda bulunabilecek. Cezalarda alt sınır aşağı çekildi. Yerel, bölgesel ve ulusal olarak alkollü içki reklamı yapanlara farklı ceza getirildi.
YETKİ YİNE BELEDİYELERDE: Teklifte alkol satış ruhsatlarını verme yetkisi Valiliklere bırakılıyordu. Bundan vazgeçildi ve yetki mevcut uygulamada olduğu gibi yine Belediyelere bırakıldı.
KALDIRIM İZNİ: Teklif ile dışarıda alkollü içki satışı yapılması yasaklanıyordu. Bu hüküm de değişti. Belediyeden kaldırımı kullanma izni alan işletmeler, kaldırım üzerindeki masalarda da içki servis edecek.
GEÇİŞ SÜRESİ: Alkol satan firmalara ellerindeki içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten uyarılar koymaları için, 12 ay geçiş süresi verildi. Alkollü içeceklerin reklamının olduğu kapalı ya da açık işletmelere ise tabelalarını kaldırmaları için bir yıl süre tanındı.
İNDİRİMLİ İÇKİ: Şirketler indirimli satışlar yapabilecek ancak içkiyi promosyon olarak dağıtamayacak. Alkollü içkiler çocuklara satılamaz hükmü, ''18 yaşından küçüklere satılamaz'' biçiminde değişti. Şirketler telefon, TV ve internet üzerinden alkollü içki satışı yapamayacak. Ancak elektronik ortamda, toptan ve bayi satışı yapabilecek.