Tarih: 13.01.2015 17:22

İçme sütü miktarı % 5,6 arttı

Facebook Twitter Linked-in

TÜİK, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Kasım 2014 ayı istatiki bilgileri açıkladı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre % 0,4 azaldı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre % 5,6 artış, inek peyniri üretimi % 2,2 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri % 3,3 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Kasım ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre % 0,7 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre % 0,2 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,0 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 2,2 artış, inek peyniri üretimi % 5,1 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri % 7,2 azalış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, yoğurt üretimi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 0,8 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,7 artış gösterdi.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama % 3,5, protein oranı ise ortalama % 3,3 olarak tespit edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —