Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İki oyuncu anılarını tazeledi

İki oyuncu anılarını tazeledi

Demirkan, Mekin ile Ocaklar’da buluştu

Bir dönemin ünlü şov ikilisi “Nokta ile Virgül”ün “Virgül”ü Enver Demirkan, Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşayan “Yeşilçam Efsanesi” Ahmet Mekin’i ziyaret etti. Bandırma’ya yerleşen oyuncu Enver Demirkan ile Mekin, sıcak bir söyleşi gerçekleştirerek, eski yılları andılar, anılarını tazelediler.

Mekin ve Demirkan, tiyatro ile sinemanın kendisine özgü ayrı dinamiklerinin bulunduğunu vurgulayarak, “Ancak tiyatro, sanatın temel direğidir. Çünkü tiyatro, disiplin, çalışma, özgüven ve emek ister” dediler.

Sinemanın da tiyatro gibi disiplin isteyen bir sanat dalı olduğuna dikkati çeken Ahmet Mekin, şunları söyledi:

“Yeşilçam’ı kimse küçümsemesin. O Yeşilçam filmleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yerini aldı. Kitlelere düzgün konuşmayı, namuslu ve vicdanlı davranmayı aşıladı. Yeşilçam, vefasız değildir. Tam tersine, yararlanmasını bilenler için çok önemli bir değerdir.”

Şöhreti herkesin taşımasının çok zor olduğuna dikkati çeken Mekin, “Eğer kişi, o şöhreti taşımayı bilmiyorsa şöhret, başa beladır. Şöhreti yönetmek çok önemlidir” diye konuştu.

91 yaşında olmasına karşın halen birçok dizi ve film için teklif aldığını belirten Mekin, “Zaman zaman iyi senaryolar geliyor. Ancak çekimler için yer uzak olunca pek gitmek istemiyorum. Örneğin Erzurum ve Malatya’da çekilecek iki film teklifini bu nedenle kabul etmedim” dedi.

                                                           ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: oyuncu anılarını tazeledi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı