İlçemizin kurtuluşu yarın kutlanıyor

İlçemizin kurtuluşu  yarın kutlanıyor

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü yarın törenlerle kutlanacak. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89.cu yıldönümü olan Erdek 18 Eylül Kurtuluş Bayramının kutlama programı belli oldu.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü yarın törenlerle kutlanacak.
İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89.cu yıldönümü olan Erdek 18 Eylül Kurtuluş Bayramının kutlama programı belli oldu Erdek Belediyesi tarafından organize edilecek kutlamalarda, Erdek Garnizon Komutanlığı ile törene katılan diğer resmi ve özel kurum, kuruluşları kapsayan program şöyle:
"Erdek`in, düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü 18 Eylül Pazar (yarın) günü törenlerle kutlanacak.
İki safhada gerçekleştirilecek törenin 1`nci safhası; 09.45`te Erdek Çarşı Cami meydanın da başlıyor. Burada top atışıyla verilecek işaret üzerine kentimizi kurtaran temsili milis kuvvetleri Çarşı Camii meydanına gelecek ve Erdek Belediyesi`nce kurban kesilecek. Kurban kesilirken, camiden sela okunacak, tören bitiminde zevat Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanında ki yerlerine geçecek.
İkinci safha töreni; saat 10:10-10:20 arasında Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile kurum ve kuruluşlarca Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak ve 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak. Bando eşliğinde tören alanında bulunanlarca İstiklal Marşımız söylenerek, şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.
Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tören birliklerinin, okulların, kurum ve kuruluşların, halkın kurtuluş gününü kutlayacak.
Kutlamayı müteakip, top atışıyla verilecek işaret üzerine Milis Kuvvetleri Cumhuriyet Meydanına gelecekler. Hürriyet ve kurtuluşu sembolize eden kızı kurtararak meydandaki yerlerini alacaklar, ardından Belediye Başkanı tarafından ilçe halkı adına Milis Kuvvetleri Komutanı plaketle onurlandırılıyor.
Günün, anlam ve önemini belirten konuşma yapıldıktan sonra, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün belirleyeceği okulların Halk Oyunları ekiplerince halk oyunları gösterileri sunulacak. Oyunların bitimini takiben, geçiş sırasına göre bando eşliğinde, tören komutanı-bayrak ve flamalar-Garnizon Komutanlığı tören kıtası-eski muharip, gaziler, milis kuvvetleri-okullar-mehter takımı-Emniyet Müdürlüğü araçları-belediye hizmet üniteleri araçları-Avcılar Dernekleri tören ekibi-diğer dernek ve özel kuruluşlar resmi geçit törenine katılacak.
Töreni müteakip, Kaymakamlık makamında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tebrikleri kabul edecek.