İlkokul okuyan çocuklara spor branşı tanıtılıyor
"İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi" protokolü çerçevesinde 4. sınıflara yönelik uygulamaya geçirilen proje antrenörler eşliğinde devam ediyor.
Spor Haber
Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba 14:43
Güncelleme: 31 Mayıs 2023 14:43
İlkokul okuyan çocuklara spor branşı tanıtılıyor

"İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi" protokolü çerçevesinde 4. sınıflara yönelik uygulamaya geçirilen proje antrenörler eşliğinde devam ediyor. Proje ile ilkokulda okuyan her bir öğrencinin, mezun olana kadar bir spor branşını tanıması öğrenmesi ve bu yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.  
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 'İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü' ile öğrencilerin spor yeteneklerinin belirlenmesiyle ilgili kapsamlı iş birlikleri gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılarak, fiziksel ve zihinsel kapasitelerinin geliştirilmesi, spor kültürünün oluşturulması ve spor aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayata katılımlarının artırılması hedefleri doğrultusunda, Balıkesir merkez ve tüm ilçelerde 4316 çocuk eğitimlerini sürdürüyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, yüzme ve wushu olmak üzere toplam 26 spor dalında eğitimler yapılıyor.
İl Müdürü Adem Özalp, "Çocuklarımıza fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılarak, fiziksel ve zihinsel kapasitelerinin geliştirilmesi, spor kültürünün oluşturulması ve spor aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayata katılımlarının artırılması amacıyla ilkokullarda hayata geçilen proje çerçevesinde antrenörlerimiz eşliğinde eğitimlerimiz devam ediyor. İlkokulda okuyan her bir öğrencimizin, mezun olana kadar bir spor branşını tanıması öğrenmesi ve bu yeteneklerini geliştirmesi en büyük hedeflerimizden biri. Ortaokulda, lisede yeteneğini tamamıyla ortaya çıkararak başarılı ve sağlıklı bir genç nesil oluşturmayı amaçlıyoruz. Çocuklar sporla erken tanışıyor, gelişim ilkokulda başlıyor. İnşallah bu proje ile ülkemize spor alanında yeni yıldızlar kazandırarak sağlıklı gençlik hedefimize ulaşacağız. Desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi. Haber Merkezi

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ