İl Müftüsü Açari, çocuk ihmal ve istismarı konulu seminer verdi
Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Erdek İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlilerine Erdek Piri Reis Camiinde 4 Mayıs Pazartesi günü "Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi Alan Eğitimleri" kapsamında seminer verdi.
Erdek Haber
Yayın: 06 Mayıs 2015 - Çarşamba 15:09
Güncelleme: 06 Mayıs 2015 15:09
İl Müftüsü Açari, çocuk ihmal ve istismarı konulu seminer verdi

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Erdek İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlilerine Erdek Piri Reis Camiinde 4 Mayıs Pazartesi günü "Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi Alan Eğitimleri" kapsamında seminer verdi.
Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2012-2016 Stratejik Planı'nda yer alan amaçlar doğrultusunda toplumun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumsal problemlerin çözümünde etkin rol aldığını söyledi.
Açari, sosyal sorumluluk kapsamında yürütülen çalışma-lardan bir de çocuğa yönelik şiddet ile çocuk ihmal ve istismarının önlenmesine katkı sağlamak amacıyla hem din görevlilerine hem de halka yönelik farkındalık seminerlerinin icra edilmeye başlandığını açıkladı.

Seminerde, çocuk ihmal ve istismarının önüne geçilmesi için din görevlilerinin üzerine düşen görevleri olduğunu işaret eden Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, çocuk istismarının gün geçtikçe arttığını, bunun toplumsal bir yara olduğunu ve din görevlilerinin peygamberimizin hayatından örnekler vererek, yüce Kitabımız Kur`an-ı Kerim-in insana verdiği değerlerle de bütünleştirilerek cemaate doğru bir şekilde aktarılarak, sorunlara neden olan sebeplerin en aza indirgenmesi gerektiğini ve bu sorunun çözülebilecek en temel unsurun ailede başladığını anlattı.
Bu yüzden her bir ferdin bunda sorumlu olduğunu kaydeden İl Müftüsü Açari, din görevlilerimize de bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım