Tarih: 24.11.2014 17:56

İnek sütü miktarı bir önceki aya göre azaldı

Facebook Twitter Linked-in

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi Eylül 2014 istatiki bilgileri açıkladı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Eylül ayında bir önceki aya göre % 0,9 azaldı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre % 5,0 artış, inek peyniri üretimi % 7,8 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise % 12,2 azalış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Eylül ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre % 0,9 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre % 0,1 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,7 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,7 azalış, inek peyniri üretimi % 15,0 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise % 16,2 azalış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, yoğurt üretimi 2014 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,5 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,8 artış gösterdi.
Eylül ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama % 3,6, protein oranı ise ortalama % 3,3 olarak tespit edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —