İnsan haklarını en iyi anlatanlar ödüllendirildi
İnsan hakları denince ne anlıyorsunuz? kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Mart 2013 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 18 Mart 2013 00:00
İnsan haklarını en iyi anlatanlar ödüllendirildi
 `İnsan hakları denince ne anlıyorsunuz?` kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle Balıkesir İl İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen `İnsan Hakları Denince Ne Anlıyorsunuz?` konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları belli oldu. Düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Balıkesir İl İnsan Hakları Komisyonunca 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 54. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Balıkesir genelindeki ortaokul ve liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasında "İnsan Hakları" konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. 
Yarışmaya katılan öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren kompozisyon sahiplerinin ödülleri Balıkesir Vali Yardımcısı Zeki Karaca ve İl İnsan Hakları Komisyonu Üyeleri tarafından verildi.
Değerlendirme sonucunda ortaokul alanında kompozisyon yarışması birincisi Kepsut Hacer Özer Ortaokulundan Furkan Özdemir, ikincisi Özel Karesi Ortaokulundan Zeynep Ece Müldür, üçüncüsü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Aslı Babayakalı, Lise alanında kompozisyon yarışması birincisi Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesinden Seyfettin Amak, ikincisi Bigadiç Anadolu Lisesinden Rahime Bingül, üçüncüsü Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sevban Bingül oldu.
Vali Yardımcısı Zeki Karaca, törede yaptığı konuşmasında,  "İnsan Hakları kanunları sürekli gelişmekte, güncellenmekte ve bütün insanların daha güzel ve eşit şartlarda yaşamaları için gayret sarf edilmektedir. Dünyamızda en önemli değer insan olma, insanca yaşama, insan gibi yaşatma değeridir. 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yavrularımızın yaptığı bu çalışmalar çok önemli ve bir o kadar da güzeldir. İnanıyor ve umuyorum ki yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz insani değerleri yaşama ve yaşatma konusunda çevrelerine örnek olacaklardır. Ben onları insan hakları savunucuları olarak görüyorum. İlimiz İnsan Hakları Komisyonu olarak kompozisyon yazan ve bu konuda düşünerek zamanlarını harcayan bütün yavrularımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.4 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 11.4 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.8 ° / 3.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Bir kasabanın temeli ve çocuklar

2

MUZAFFER GÜRER ORTAOKULU’NDA ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİ

3

1133 Mahallede "Yakın Çözüm" Seferberliği: Büyükşehir Her An Yanınızda

4

Marmarabirlik, üreticiye son ödemelerini 17 Nisan’da yapacak

5

Akın “Kent konseyleri, demokrasinin yereldeki en güçlü temsilidir”

6

General Balcı Çamlığı’na elveda!

7

ERDEK’TE EV YANGINI: 1 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ