Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İşadamı Çetin Sever, davalarını kazandı

İşadamı Çetin Sever, davalarını kazandı

Bandırmalı işadamı Çetin Sever, M. Cemal Öztaylan'ın belediye başkanlığı döneminde, 10 yıllık intifa hakkı bulunmasına karşın satışa çıkarılıp, Çetin Mirap tarafından alınan akaryakıt istasyonu ile ilgili olarak açtığı tüm davaları kazandı.

Bandırmalı işadamı Çetin Sever, M. Cemal Öztaylan’ın belediye başkanlığı döneminde, 10 yıllık intifa hakkı bulunmasına karşın satışa çıkarılıp, Çetin Mirap tarafından alınan akaryakıt istasyonu ile ilgili olarak açtığı tüm davaları kazandı. İlk aşamada Bandırma Belediyesi’nin, Çetin Sever’e 736 bin lira tazminat ödemesi kararı çıkarken, Sever’in avukatlarının, belediyenin hesaplarına ihtiyat-ı tedbir kararı koydurdukları öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Çetin Sever, bu konudaki tüm davaları kazandığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi, Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan’ın döneminde, akaryakıt istasyonunun 10 yıllık intifa hakkını almama rağmen bir yıl sonra bu intifa hakkı bozularak, akaryakıt istasyonu satışa çıkarıldı. İstasyonum mühürlendi. Tam anlamıyla hukuksuz ve haksız uygulamalar yapıldı. Bunları yargıya taşıyarak, Yargıtay aşamaları da dahil olmak üzere hepsini kazandım. Böylece kararlar kesinleşti. Ayrıca, 200 bin liralık bir başka manevi tazminat davam da sürüyor. İnanıyorum ki, onu da kazanacağım. Neredeyse 15 yıldır süren bu davaları kazandım ama bu haksızlıklara paralel şekilde çok önemli maddi ve manevi kayıplarım oldu. Davalar sonunda en önemli kazancım ise yargı tarafından haklılığımın tescili ve onurumu kurtarmamdır.”
Öte yandan, Çetin Sever’in kazandığı davalar sonucunda, neredeyse faizleriyle birlikte 1 milyon lirayı ödemek zorunda kalacak olan Bandırma Belediyesi’nin başkanı Dursun Mirza’nın, nasıl bir yol izleyeceği, bu parayı zimmet çıkararak, kararı alan dönemin Belediye Başkanı M. Cemal Öztaylan’a rücu ettirip ettirmeyeceği henüz bilinmiyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı