Tarih: 07.07.2018 11:45

İşletmecilere eleştiri

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, ilçedeki turistik tesislerin işletmecilerinin tutumunu eleştirirken, ?Tesisi haziran gelince aç, eylülde kapat. Böyle turizm anlayışı olmaz? dedi.
Kaymakam Ekrem Çalık´ın başkanlığında düzenlenen turizm toplantısında düşüncelerini açıklarken, Erdek Belediyesi´nin, 2000 yılında 100 belediye arasında halkın oylarıyla yapılan bir ankette ?En başarılı belediye? seçildiğine dikkati çeken Ay, şunları söyledi:
?O yıl, belediye olarak turizm amaçlı 10 bin broşür bastırdık. Turizm işletmecilerinden istediğimiz desteğe sadece Pakize Ciciler´den destek geldi. 

Erdek´teki turizm hareketinin canlanması için o günün parasıyla 50 milyon lira harcadık. Erdek´te turizmin gelişmesi için çalışmalar yapmak yalnız belediyeden bekleniyor. Turizm işletmecilerinin ve sektörün içinde bulunanların bu konuda hiçbir çaba ve girişimleri yok. Yatak vererek sadece turisti uyutuyorlar, o kadar. Oysa ilçemizin yöresinde Manyas, Gönen, hatta Biga ile bütünleşecek ortak çalışmalar yapılabilir.?
İlçenin temizliğinin de yalnızca Erdek Belediyesi´nden beklenmesinin yanlış olduğunun altını çizen Ay, şöyle konuştu:
?Adam, günübirlik gelip sahilde mangal yapıyor. Çöpünü orada bırakıp gidiyor. İstiyor ki çöpünü belediye toplasın. Vatandaş, çöpünü konteynerin içine atmayıp yanına bırakıp gidiyor, belediyenin toplamasını bekliyor. Erdek´te yıllardır sözüm ona turizmi geliştirmek için bir vakıf var ama sadece tabelada. Doğruysa bu vakfa yeni üye olacaklardan bile 10 bin lira para isteniyormuş. Bu koşullarda, Erdek´te turizmin gelişmesini nasıl bekleyebiliriz??
Haber : Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —