Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İsmail Kayan, "İnsanca Muamele İstiyoruz"

İsmail Kayan,

Bandırma ETİ-MADEN Bor işletmelerinde çalışan işçiler protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bandırma ETİ-MADEN Bor işletmelerinde çalışan işçiler protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Fabrika çalışanlarına karşı davranış biçimlerinin yanısıra yemek ve servis taşımacılığında ki olumsuzlukların giderilmesini talep eden işçilerin fabrikada başlattığı ve kent içinde devam eden yürüyüşü olaysız sona erdi.
Sendika ile fabrika yönetimi arasında yakın zamanda başlayan gerginliğin Soma Faciası nedeniyle yapılması istenilen eyleme İşletme Müdürünün Sendika Başkanını fırsatçılıkla itham edip engel olmasının ardından başlayan gerginliğin neden olduğu iddia edilirken , yerel seçim sürecinde işçilerin ikamet ettiği bazı mahallerde beklentilerin gerçekleşmemesi üzerine yaşanan tartışmaların ardından süreçte sendikalı işçilerin sözleşmelerinde yer alan yemek menüsünde 4 çeşit olması gerektiği halde Çorba`nın gerekçesiz kaldırılması ve işçilerin servis çıkış saatinin 17,00 den 17,15 `e kaydırılması gibi nedenlerin yanısıra özellikle yerel seçim sonrası işçilere karşı davranış biçimlerinin huzursuzluğa neden olduğu iddia ediliyor.
Çarşamba günü saat 17.00 de Eti Bor Fabrika sahasında bulunan buhar santrali önünde toplanan 350 çalışan Fabrika içinde yürüyüşe geçerek, sloganlar eşliğinde işletme önüne geldi. Fabrika girişinden kent merkezine kadar alkışlar eşliğinde yürüyüş yapan ve kent merkezindeki lokallerine gelen işçilere konuşan Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, "Ekmeğimiz ile oynayanların ekmeği ile oynarız, biz nereden bilelim işçilerin çorbasıyla, aşıyla oynadıklarını. Bizler davranış biçimlerinin değiştirilmesini, idari izinlerin düzenlenmesini istiyoruz. En önemlisi insanca muamele istiyoruz" diye konuştu.
Kayan, eylemlerinin yemek ve serviste düzenleme yapılana kadar devam edeceğini, gerekirse mesai bitiminde evlerine yürüyerek gideceklerini söyledi.
Konuşma sonrası işçiler olaysız dağıldı.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı