Tarih: 13.11.2018 17:37

İsveç´li hekimler ?Robotik Cerrahi? yöntemiyle tanıştı

Facebook Twitter Linked-in

İsveç´li hekimler, Robotik Cerrahi yöntemini yerinde incelemek üzere Bursa Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi´ni ziyaret etti.
İsveç´ten gelen hekimler, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan´ın liderliğinde, yapılan diz ve kalça protez operasyonları ile Robotik Cerrahi yöntemini yerinde inceledi.
Eklem protez ameliyatlarında hastaya özgü cerrahi planlamayı sağlayan ve hata payını minimuma indiren robotik cerrahi iyileşme süresinin de daha kısa olması nedeniyle hem hastaların hem de uygulayıcı hekimlerin tercihi oluyor. Bu kapsamda, daha önce Türkiye´de ilk defa robotik yöntemle kalça ve diz protez ameliyatını uygulamış olan ve bu alanda halen tek olma özelliğini koruyan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktörü Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan ve ekibi Avrupa´ya örnek oldu.
İsveç Helsingborg Hospital hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Sadık Tözmal´in yanısıra, Dr. Niclas Ramberg, Dr. Kristian Anderberg, Dr. Anders Wykman´ından oluşan İsveçli uzman hekimler, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi´nde Makoplasty Robotik Cerrahi yöntemlerini yerinde inceledi.
Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktörü Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan ve ekibinin gerçekleştirdiği total kalça ve diz protezi ameliyatına katılarak, cihaz hakkında teknik bilgi alan İsveçli uzman doktorlar, yöntemi ?mükemmel´ olarak nitelendirdi.
Robot cerrahisinin henüz İsveç´te uygulanmadığını belirten Helsingborg Hospital hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Sadık Tözmal, ?Almanya´da ve İngiltere´de robot cerrahisi var ama henüz bizde yok. Ancak, robotik cerrahi uygulamasını yerinde görmek istedik. Cerrahi operasyona girdik ve diz ve kalça protez müdahalelerini gördük. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi´ne teşekkür ederiz.? dedi.
Kalça ve diz protezlerinde yapılan müdahalelerde Robotik Diz Protez Cerrahisi hastaya önemli avantajlar sağladığını belirten, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktöre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan ise, ?Hekim arkadaşlar kliniğimizi görmek için yurtdışından geldiler. Bu konuda hekim arkadaşlarla birlikte ameliyatımızı yaptık. Umarım yararlı olmuştur. Protez ameliyatlarının başarılı olması için protezin ekleme doğru yerleştirilmesi çok önemlidir. Tecrübeli bir ortopedik cerrahın bile manuel olarak implant pozisyonlarını ayarlarken, bir miktar yanılma payı bulunmaktadır. Robotik eklem protez sisteminin sunduğu sanal 3 boyutlu modelleme sayesinde cerrahlar, ameliyat odasına girmeden önce her hastaya özgü cerrahi tekniğin planlamasını yapılabilmektedir. Tamamen cerrahın kontrolü altında gerçekleşen robotik total kalça ve diz protez uygulaması, hata payını azaltırken, ameliyat sonrasında da iyileşme sürecini daha kısa, ağrısız ve kolay olmasına olanak vermektedir? dedi.
İsveç´li doktorlar, ülkelerinde henüz uygulanmayan yöntemin, İsveç hükümetin yatırımı sayesinde uygulanmaya başlanması durumunda Türkiye´deki bu inceleme ve gözlemin kendileri için önemli bir deneyim oluşturduğunu açıkladılar.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —