Tarih: 18.08.2016 17:48

İvrindi göletlerine 40 bin sazan balığı yavrusu salındı

Facebook Twitter Linked-in

Proje ile gelecek yıllarda da bölgenin ekolojik yapısına göre su kaynaklarına yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kerevit ve mersin balığı başta olmak üzere bölge ekolojisine uygun yeni türlerin üretilip bırakılması sağlanacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün ortak çalışması ile İvrindi İlçesi Kocaeli Köyünde bulunan Kocaeli Göleti´ne 10 bin adet ve İvrindi İlçesi Çarkacı Köyünde bulunan Çarkacı Göletine 30 bin adet olmak üzere toplam 40 bin adet sazan balığı yavrusu su ile buluştu.
Çalışmayla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada ?Rezervuarlara, adaptasyonunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin kuvvetli olması, etinin lezzetli ve balıkçılarca makbul bir tür olması sebebiyle sazan (Cyprinus carpio) balığı bırakılmıştır. Böylece doğal stoğun desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılması ve protein açığının kapatılmasında öneme haiz olan aqua-kültürün desteklenmesi hedeflenmiştir? ifadelerine yer verildi.
Su ile buluşturulacak olan balıkların bölgenin ekolojik yapısına göre farklılık göstereceği belirtilen açıklamada şu bilgiler yer aldı: ?Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve rezervuarda stoğun gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize görev düşmektedir. Bırakılan balıklar korunmalı ve en az bir kez üremelerine imkan tanınmalıdır. Zaman ve boy yasaklarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekmektedir. Proje ile gelecek yıllarda su kaynaklarımıza; yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kerevit ve mersin balığı başta olmak üzere bölge ekolojimize uygun yeni türlerin üretilip bırakılması gerçekleştirilecektir.?
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —