İYİ Parti Erdek´te kongre yaptı

İYİ Parti Erdek´te kongre yaptı

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi Pazar günü parti binasında yapıldı.

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi Pazar günü parti binasında yapıldı.
Kongreye; İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti İl Başkan Yardımcıları Faruk Demirarslan, Erol Taşkesen, Mehmet Çur, Ayşe Gökkanat Şeker, İYİ Parti İl yönetim kurulu üyeleri Vehbi Akkılınç, İsmail Özay, Füsun Ayman, İYİ Parti Bandırma ilçe Başkanı Necmi Sert, İYİ Mar-mara ilçe Başkanı Sezer Şen, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Amaç, İYİ Parti Balya İlçe Başkanı Nuri Çoban, İYİ Parti Karesi İlçe Başkanı Özgür Öksüz katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, sözlerine başta merhum ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşmuş büyüklerimizi rahmet ve minnetle anarak başladı.
Şu anda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın birlik ve dirliğini sağlamak için Afrin bölgesinde canı pahasına PYD-YPG-DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadele eden kahraman Mehmetçiklere başarılar dileyen Demir, ?İYİ Parti teşkilatları kahraman Mehmetçiğimizin yanındadır, Allah yar ve yardımcıları olsun.? diye konuştu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´e ve yönetimine, milletvekillerine, il başkanına ve yönetimine, İYİ Parti´ye gönül vermiş, tabiri caizse taşın altına elini değil, tüm vücudunu koymuş yol arkadaşlarına saygılar sunduğunu kaydeden Demir, devamında şöyle konuştu: ?25 Ekim´de kurulan İYİ Partimiz Türkiye genelinde hızlı bir şekilde yapılanmaya başlamış, bu kapsamda 17 Aralık 2017 tarihinde Erdek ilçemizde İYİ Parti´nin kurulması görevi İl Başkanımız Nedim Tuna tarafından tarafıma tevdi edilmiş, 32 gün gibi kısa bir sürede Erdek ilçesinde siyasi geçmişi olan kişiler, bölgenin kanaat önderleri, esnaf ve etkin kişilerinde görüşleri alınarak Erdek´te partimiz fiziki şartlar dahil olmak üzere yapılanmasını hazırlamış, 19 Ocak 2018 tarihinde yasal kuruluşunu tamamlanmıştır. 2 yıl içerisinde ülkemizde yapılacak olan genel ve yerel seçimlere daha iyi hazırlanabilmemiz için genel merkezimizce 11-12 Şubat tarihinde seçimli kongre yapılması kararının alınması üzerine, kurucu yönetim kurulumuzca oy çokluğuyla 11 şubat 2018 günü kongre yapılması kararı alınmıştır. Kurucu başkan ve kurucu yönetim kurulu olarak kuruluşumuzu gerçekleştirdiğimiz günden bugüne kadar partimizin bölgemizde tanıtımını yapmak için elimizden gelen bütün gayretleri sarf ettik. Etmeye devam edeceğiz. Erdek halkımızın partimize olan teveccühü çok fazla olup, Erdek´te birinci parti olma yönünde çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Kongremizin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm delege ve misafirlerimize saygılar sunuyorum."
Toplamda 33 delegenin oy kullandığı kongrede İYİ Parti İlçe Başkanı olarak Arif Demir seçildi. Yönetim kurulu üyelikleri ise Aydın Bayraktar, Ali Çetinkol, Bahabür Yenibakır, Esra Ceylaner, Fatih Aker Hatice Zurnacı, Hikmet Bilge, Hasan Gözaydın, Hüseyin Karakuş, İbrahim Zurnacı, Murat Çolak, Nebahat Dereli, Neşe Karakaş, Nurşen Aksoy, Orhan Sarp, Recep Köse, Süreyya Erdem, Tamer Canbulak, Uğur Özcan, Yılmaz Çevirim, Zeynep Taktanuş ve Ziyamettin Yurtlugil´den oluştu.
Haber : Tuncay Ertan