Tarih: 28.10.2024 11:57

İzmir toplantısına Erdek ve Bandırma'da katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 42. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla İzmir’de gerçekleşti.

Toplantının ev sahipliğini yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuşmasında Türkiye’de sağlıklı kentlerin oluşması için çalışmalarda bulunduklarını, birliğin üye sayısını artırmak ve ağı genişletmek istediklerini, dünyadaki diğer ağlarla ilişkilerini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Toplantıda, 20 ilçe belediyesinin daha birliğe üye olması oybirliğiyle kabul edildi. Son katılımcılarla birlikte Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye sayısı 151’e yükseldi.

ERDEK VE BANDIRMA TOPLANTIDAYDI

Toplantıya Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ile Bandırma Belediyesi’ni temsilen, Belediye Meclis Üyesi Elif Didem Çidem ve Bandırma Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Esra Işıktaş da katıldı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, toplantıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 42. Olağan Meclis Toplantısı’nı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a da vekâlet ederek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleştirdik.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin gösterdiği dayanışmanın insan odaklı, sağlıklı ve yaşanabilir şehirlerin inşa edilmesinde öncü rol oynayacağına inanıyor, geleceğin sağlıklı kentlerinin şekillendirilmesi için yapılacak her çeşit çalışmayı destekleyeceğimizi ifade ediyoruz.

Bu güzel buluşmaya ev sahipliği yapan Birlik Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —