Tarih: 08.11.2017 17:14

Kamuda ?F Klavye? dönemi başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem yaptığı açıklamada, Türkçe klavye olan "F klavye" kullanımını önemsediklerini söyledi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının F klavyeye geçişi konusundaki Başbakanlık Genelgesi´nin 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete´de yayımlandığını hatırlatan Erdem, buna göre F klavyeye kademeli bir geçiş sağlanarak, halen kullanımda olan klavyelerin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesinin öngörüldüğünü ifade etti.
Erdem, genelge gereği yılsonuna kadar tüm kamu kurumlarında F klavyeye geçilmiş olacağını dile getirerek "Bunun için ciddi takipçilik ve çalışmalar yapıldı. F klavyeyle ilgili yüzbinlerce broşür dağıttık. F klavyenin önemine dikkat çekildi. Tekraren hatırlatıldı. Ayrıca F klavyeli dizüstü bilgisayar bulma sıkıntısı vardı. Türkiye´de artık dizüstü F klavyeli bilgisayar bulma kolaylığı sağlanıyor." dedi.
Gönlünün, herkesin kursa giderek 10 parmak F klavye kullanabilmesinden yana olduğu belirten Erdem, ancak şu anda bilgisayar kullananların çoğunluğunun bunu 3-4 parmağıyla yaptığını söyledi.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —