Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Kanatlı üreticilerinin feryadı

Kanatlı üreticilerinin feryadı

Merkez Birliği Bandırma’da toplantı düzenledi

Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği, Bandırmalı üreticilerle bir araya geldi. Birlik başkanı Abdullah Koç, Bandırma Ticaret Borsası salonunda düzenlenen toplantıda, kanatlı hayvan üreticilerinin hak edişlerinin daha yukarı çekilmesi için birlikte mücadele etme kararı alınırken, üreticiler tarafından birliğe vekâlet verildi.

Abdullah Koç, 5 yıl önce kurulan birliğin, üreticilerin haklarını korumak için çaba harcadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Entegre kuruluşlar, üreticilerin haklarını vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz, ne fazlasını, ne eksiğini, hakkımızı istiyoruz. Yoksa üreticilerin, bu koşullarda ayakta kalmaları artık mümkün değil. Üreticiler, haklarını almak için mücadele etmeye çalışırken, kümeslerinin sorunlarını çözmek, kümeslerini genişletmek için uğraşma fırsatı bulamıyorlar. Entegre kuruluşlar, tüm üreticiler için ortak bir fiyat sistemi uygulamalı. Bu fiyat, şu andaki tavuğun toplam fiyatının yüzde 10’u olmalı. Bu fiyat uygulanırsa hem üretici, hem tüketici, hem entegreci, hem de devlet memnun kalır. Üreticilere uygulanacak bu fiyat, 6 ayda bir güncellenebilir.”

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kanatlı üreticilerinin feryadı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı