Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü Sezer:

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü Sezer:

?Marmara Denizi´nin çığlığına kulak verelim?

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer, ?Marmara Denizi´nin çığlığını duymalıyız? dedi.
Balıkçıların ?salya? dedikleri müsilajın, Marmara Denizi´nin can çekişmesi anlamına geldiğine dikkati çeken Sezer, şunları söyledi:
?Uzun süredir bitmeyen müsilaj, tüm Marmara Denizi´nin sorunudur. Her ne kadar ?mavi bayraklar´ımız olsa da, tekne turları düzenlesek de ortada bulunan bir gerçek şudur ki, Marmara Denizi, kimyasal atıklarla zehirlenmektedir. Bilim adamları, önlem alınmadığı takdirde müsilaj başta olmak üzere Marmara Denizi´nin sorunlarının artarak süreceğini belirtiyorlar. Her şeyden önce de Marmara Denizi´ne, evsel ve sanayi atıkları artık hiçbir arıtmadan geçirilmeden verilmemelidir.?
Sezer, Kapıdağ´a yapılan Rüzgar Enerji Santralleri´ni(RES) de eleştirerek, ?Biz, RES´lere değil, yapıldıkları yerlere karşıyız. Kapıdağ´a RES kurulmamalıydı. Burası ülkemizin ormanlarla kaplı en önemli doğa alanlarından ve oksijen depolarından biri olup, kuşların da göç yolları üzerinde bulunmaktadır. Kapıdağ´a yapılan ve yapılmak istenen RES´lere karşı yasal ve hukuksal mücadelemiz sürmektedir? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı