Tarih: 29.09.2018 12:04

Kapıdağ´da bütünsel sağlık

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Görevlisi, Epidemiyoloji Bilimleri Uzmanı Fehim Göze, Kapıdağ´da, sağlık, ekolojik ve turizm amaçlı yerleşim bölgeleri oluşturulmasını önerdi.
Göze, hazırladığı ?Kapıdağ, sağlık, ekolojik ve zindelik yaşam konsepti? ile ilgili olarak şunları söyledi:
?Sağlık ve ekolojik, zindelik yaşam konsepti, ?Bütünsel Sağlık´ yaklaşımıyla(Holistik) doktor ve uzman kadrolarıyla müşterilerinin hayatlarına sağlıklı yaşam motivasyonu getirmeyi hedefleyen ülkemiz için yeni bir versiyondur. Kapıdağ bölgesinde 10-20 dönüm üzerine sağlık, ekolojik ve turizm amaçlı, bölgeye uyumlu taş daireler, otel kısmı, spor, mutfak ve sağlık altyapısını, yapılacak ormanlık bölge veya deniz kıyısında yerleşim oluşturması gerekmektedir. Bu konseptte özellikle Avrupa´da başlayan ve ülkemizde de dikkat çeken yeni fırsatlar ortaya çıkmaya başlamış bulunmaktadır. Bunlardan birisi, sağlık alanında ihtiyacın üzerine çıkacak sağlık personellerinin mezun olmaya başlamasıdır. İkincisi, ülkemiz cumhurbaşkanlığının yürüttüğü sağlık politikalarının konseptle uyumlu olmasıdır.
Üçüncüsü, dünyada ve ülkemizde hastane geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına ilginin artmasıdır. Dördüncüsü de, yakında ilgili uzmanların bile dikkatinden kaçan sağlık hizmetlerinin hastaneler dışında uygulanması ile ilgili mevzuat değişikliğidir. Bu konseptte gelen müşterilerin yaz-kış kullanılabilecek bir alt yapıya sahip olan evlerinin gelişmiş sağlık, spor ve beslenme programının sunulduğu hizmetlerden yararlanmak için otel misafiri veya ev sahibi olmak gerekiyor. 

Devre mülk veya daire sahibi olanlar, sürekliliği sağladıkları için hizmetlerin ve gelirlerin sürekliliği gerçekleşiyor. Dünyada sağlıklı yaşam konsepti, sektörün hacmi 3 trilyon dolara ulaşmıştır. Bunun yanında sağlık sigortacılığının artık bu çeşit hizmetleri ödemeye başlaması önemli katkı sağlamıştır. Ülkemizde müşteri tercihleri, çalışacak iş alanı, alternatif arayışlar ve toplumun yaşlanmaya başlaması bu konseptin önemini daha da artıracaktır.?
Göze, bu konseptin içinde bulunanları da şöyle özetledi:
Kitap odası, çevrimiçi daireler, restoran ve cafe, tıbbi nebevi ve İslami tıp uygulamaları, geleneksel ve ev tamamlayıcı tedaviler, sauna, banyo(Gönen´den yararlanılabilir), egzersiz ve fizyoterapi tedavileri(Çalıştığım Sağlık Bilimleri Fakültesi fırsat), estetik ve güzellik, yoga ve Tai eğitimi ve dersler, antik konser ve konferans salonları, otel düzenlemeleri, organik ve yöresel yemekler, diyetler, bitkisel tedaviler ve metabolik balans, orman yürüyüşleri, yüzme havuzu, hidroterapi ve deniz suyu terapileri, yenilebilir peyzaj(gıdanın içerde üretilmesi), klima gece kulübü(Televizyon ve alkol yok)
Göze, önümüzdeki yıllarda bunlara şu alanların da eklenebileceğini açıkladı:
Bağımlılık tedavisi, kozmetik cerrahi, estetik cerrahi etiği, estetik ameliyat problemlerinin bitkisel tedavileri, diyabet tedavisi, yaşlı bakımı ve geriatrik turizm, gıda ve sağlık turizmi, obezite tedavisi, termal suların hastalıklarda doğrudan kullanımı, yeni dönüşümler. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —