Kapıdağ´da moloz rezaleti
Kapıdağ Yarımadası´ndaki ormanlık alanlara kaçak olarak dökülen katı atık ve molozlar, adanın doğal dengesini tahrip ediyor.
Erdek Haber
Yayın: 19 Mayıs 2017 - Cuma 07:12
Güncelleme: 19 Mayıs 2017 07:12
Kapıdağ´da moloz rezaleti

Kapıdağ Yarımadası´ndaki ormanlık alanlara kaçak olarak dökülen katı atık ve molozlar, adanın doğal dengesini tahrip ediyor.
Son dönemdeki çalışmalarla kültür ve inanç turizmine kazandırılmasına çalışılan tarihi yarımadadaki çevre sorunlarından biri de katı atık ve molozlar olarak dikkati çekiyor.
Bilinçsiz avlanma, kaçak kazı, antimon madeni çıkarma girişimleri, kanalizasyon, tarihi yapıtların tahribi, evsel atıklar gibi sorunlarla günden güne ellerimizin arasından kayıp giden Kapıdağ Yarımadası´ndaki, doğal yaşam, çevre ilçeler ve köylerden çıkan molozların ormanlık alanlara dökülmesi nedeniyle tehdit altında bulunuyor.
Erdek Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunan adada, çevre kirliliği yaratan kişi ve kuruluşlara 200 liradan başlayıp 10 bin liraya ulaşan para cezası uygulanmasına karşın katı atık ve moloz dökülmesine engel olunamıyor.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Kapıdağ moloz rezaleti
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

Erdek’te tarım sayımı çağrısı

2

Erdek Öğretmenevi Yönetiminden İl Millî Eğitim Müdürü’ne Ziyaret

3

Ocaklar’ın altyapıda yaz çilesi bitiyor

4

Atatürk Mahallesi'nde baraka yangını

5

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!

7

Erdek’te fırtına hayatı olumsuz etkiledi