KAPIDAĞ'DA AYILAR ARI KOVANLARINI MESKEN TUTTU
Kapıdağ’da boz ayılardan şikâyet sürüyor.
Erdek Haber
Yayın: 03 Nisan 2025 - Perşembe 00:09
Güncelleme: 03 Nisan 2025 00:31
KAPIDAĞ

Erdek’e bağlı Ballıpınar Mahallesi’nde arı üreticileri, ayıların kovanlarına saldırması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Üreticiler, ayıların ballarına dadanmaları sonucu siparişlerini dahi karşılayamaz hale geldiklerini ifade ediyorlar.

Ballıpınar Mahallesi’nde 150 kovanı bulunan Metin Dinç, 100 kovanı olan Çetin Şen ve 20 kovanın sahibi Recai Kırcı, durumlarından şikâyetçi. Her türlü zarara karşı güvenlik amacıyla kovanlarının bulunduğu bölgeyi foto kapanları ile gözlem altına alan üreticiler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini ifade ederek “Kovanlarımıza dadanan ayılar, bütün ürünümüzü yiyor. Yetkilileri, bu konuda önlem almaya çağırıyoruz,” diye konuştular.

Aynı zamanda, 2023 yılında Kapıdağ’da ayı görülmesi üzerine bazı bölgelere “Dikkat, Ayı Çıkabilir” levhalarının konulduğu hatırlatıldı. 

Mahalle sakinleri ve üreticiler, konuya dikkat çekerek yetkililerden yardım bekliyor. 

Anahtar Kelimeler: KAPIDAĞ' AYILAR KOVANLARINI MESKEN TUTTU
  • Çarşamba 5.7 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
1

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

2

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

3

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

4

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

5

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

6

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı

7

Akın’dan Manyas’a çifte hizmet