Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Karacabey’deki ‘Kozalak cinayeti’ sanıklarına 15’er yıl hapis

Karacabey’deki ‘Kozalak cinayeti’ sanıklarına 15’er yıl hapis

Karacabey İlçesi Okçular Mahallesi’ndeki ormanlık alanda kozalak topladığı sırada çıkan kavgada dövülüp, bıçaklanan Ceyhun Çetin (31) cinayeti davasında karar çıktı.

Karacabey İlçesi Okçular Mahallesi’ndeki ormanlık alanda kozalak topladığı sırada çıkan kavgada dövülüp, bıçaklanan Ceyhun Çetin (31) cinayeti davasında karar çıktı. 
Tutuklu 5 sanık, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedikleri karar duruşmasında, beraat ve tahliye istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların her birine indirimle 15 yıl hapis cezası vererek, tutukluluklarının devamına hükmetti. 
Karacabey’in Okçular Mahallesi’nde evli ve 2 çocuk babası Ceyhun Çetin, geçen yıl Kasım ayında, ek gelir elde etmek için hafta sonu kozalak toplamaya gitti. Gün boyu ormanda kozalak toplayan Çetin’in çuvalları iddiaya göre çalınmak istendi. Bu sırada Çetin ile kozalak çuvallarını çalmak isteyen 5 kişi arasında tartışma çıktı. Şüpheliler, Çetin’i kozalak toplama aparatı ile dövdükten sonra bıçaklayıp kaçtı. Çetin, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Jandarma ve polis ekipleri, kaçan şüphelileri belirleyip harekete geçti. Ekipler Murat Ay (23), Erhan Özyıldırım (30), Sedat Özyıldırım (29), Yunus Yiğit (36) ve Ahmet Kaya (35) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Murat Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 sanık hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada tutuksuz sanıklar hakkında da tutuklama kararı verildi. 5 tutuklu sanığın karar duruşması, Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ahmet Kaya ve Murat Ay katılırken, Yunus Yiğit, Sedat Özyıldırım da Bandırma 1’inci T Tipi Cezaevi’nden, Erhan Özyıldırım ise Bursa H Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuklu 5 sanık, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedikleri karar duruşmasında, beraat ve tahliye istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların her birine indirimle 15 yıl hapis cezası vererek, tutukluluklarının devamına hükmetti. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false