Hollanda Sivaslılar Platformu üyeleri, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı makamında ziyaret ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilmesi için belediyeye akülü engelli aracı ve tekerlekli sandalye yardımlarında bulundular.
Karayolları 14.Bölge Müdürlüğünce yapımı devam eden Manyas-Gönen karayolunda ki yükseklik iki mahalleyi çukurda bıraktı.
Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 33 kilometrelik Manyas-Gönen arası mesafeyi 27 kilometreye indirecek karayolu yapımı sırasında yolun geçtiği Manyas´ın Börülceağaç ve Salur mahalleleri yolun kod uygulamasından dolayı yükseldiği için çukurda kaldı. İki mahallenin yol kıyısında evleri bulunan vatandaşlar evlerini su basmasından endişe duyduklarını açıkladı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan DSİ´den emekli İnşaat Mühendisi Hürdoğan Ormancı, yolun yer aldığı güzergahın (Akçaova-Bayramiç Mahalleleri arası) 12 kilometrelik bölümünün ovada yer aldığını belirterek, zeminin kum, çakıl ve molozdan oluştuğunu ve bu güzergahın fay hattı üzerinde bulunduğuna vurgu yaparak "Bu bölgede 1964 yılında 6.6 şiddetinde bir deprem yaşandı ve 23 can kaybı yaşandı. Şimdi bu fay hattı üzerine yapılan yola 3-5 metre dolgu yapılıyor, dolgu mesafesinin ortalama mesafesi ise 10 kilometre ve zemine ağır yük getirmekle birlikte, devleti de zarara uğratmaktadır. Olası bir depremde yol dolgusunda oluşacak hasarların onarımı pahalıya mal olacaktır.? diyerek yetkilileri uyardı.
Ormancı, yaptıkları araştırmalar neticesinde yolda yapılan aşır dolgunun gerekçesi olarak Kocadere veya göl taşkınlarından koruma amaçlı olduğunun söylendiğini, oysa Börülceağaç ve Salur mahalle kotlarının (rakımlarının) 28 kotlarında olduğu Manyas Gölü civarında yer alan Kızıksa Mahallesinin rakımının ise 23 metre olduğunu hatırlatarak, su taşkınlarından yol güzergahını koruma amaçlı dolguyu yükselterek yanlış bir uygulamaya imza atıldığını kaydetti.
Haber : Süleyman Özaydın