Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, deprem bölgesinde
Türkiye’nin Güneydoğusunda etkili olan deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren Karesi halkının yardım ve imkanlarını bölgenin hizmetine sunan
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Şubat 2023 - Cuma 13:19
Güncelleme: 17 Şubat 2023 13:19
Karesi Belediye Başkanı Dinçer  Orkan, deprem bölgesinde

Türkiye’nin Güneydoğusunda etkili olan deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren Karesi halkının yardım ve imkanlarını bölgenin hizmetine sunan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, depremden etkilenen Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla ve bölgede hizmet veren belediye ekipleriyle biraya geldi. 
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile Kaymakamlığın koordinesinde 75. Yıl Gençlik Merkezi ve Kurtdereli Spor Salonu’nda yürütülen çalışmalar ile Alparslan Türkeş, Karesi AVM ve Karesi Kent Konseyi’nde başlayan yardım çalışmasının koordinasyonunu gerçekleştirdikten sonra Kahramanmaraş’a gitti. 
Burada depremzedelerin yanı sıra bölgede çalışma yürüten ekiplerle bir araya gelen Başkan Orkan, daha sonra meydana gelen depremlerin merkez üslerinden biri olan Elbistan ilçesine gitti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak bir dönem Balıkesir’e hizmet eden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile bir araya gelen Başkan Orkan, depremden kurtulanlar için geçmiş olsun ve yaşamını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti. Başkan Orkan ve Başkan Gürbüz daha sonra depremde enkaz altında kalan ve 133. saatte kurtarılan Melisa Ülkü isimli depremzedeyi ziyaret ederek acil şifalar diledi. 
Daha sonra bölgede görev yapan Karesi ve Altıeylül Belediyesi’ne bağlı ekiplerle bir araya gelerek kolaylıklar dileyen Başkan Orkan, “Zaman, bir ve beraber olma, birbirimize sahip çıkma zamanı. Rabbim bölgede görev yapan tüm görevlilerimizin yardımcısı olsun. Bu zor günleri hep birlikte atlatacak deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracağız. Asrın felaketinin yaralarını sarmak için Karesili hemşerilerimizin de desteğiyle ilk günden bu yana elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun.” dedi. 
Haber Merkezi

  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret