Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Karesi Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ne ilk atıklar geldi

Karesi Belediyesi Atık Getirme Merkezi

Karesi Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi, ilk atıklarını da kabul etti. Çevreci vatandaşlar işyerlerinde çıkan ve geri dönüşüme uygun atıkları merkeze getirerek teslim etti.

Karesi Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi, ilk atıklarını da kabul etti. Çevreci vatandaşlar işyerlerinde çıkan ve geri dönüşüme uygun atıkları merkeze getirerek teslim etti.
Karesi Belediyesi çevre kirliliğini önleyerek geri dönüşümü mümkün olan atıkları yeniden ekonomiye kazandırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında geçtiğimiz ay Atık Getirme Merkezi'ni faaliyete geçirdi. Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’nde, kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atık kabul ediliyor. Vatandaşlar atıklarını isterlerse Üçpınar Mahallesi’ndeki merkeze kendileri teslim ediyor, isterlerse de 444 99 10 numaralı Karesi Belediyesi İletişim Merkezini arayarak atıklarının alınmasını isteyebiliyor.
Merkez’de çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına 3102 metrekarelik alana sahip tesiste kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atık kabul edilecek. Yapılan Atık Getirme Merkezi sadece vatandaşlarımıza atıklarını getirebilecekleri bir tesisten çok daha fazlasını vaat ediyor. Vatandaşlar atıklarını isterlerse kendileri, isterlerse de Karesi Belediyesi İletişim Merkezi'ni arayarak atıklarını bulundukları adresten aldırabilecekler. Tesiste ilerleyen süreçte çevre bilincini arttırmak amacıyla özellikle öğrencilere yönelik çeşitli sıfır atık etkinlikleri ve seminerler düzenlenecek.
Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden oluyor. Tek bir kot pantolonu üretmek için 2 bin 500 ile 10 bin litre su harcanıyor. Sadece bir tişört için 2.700 litre su harcanıyor. Bu 13.500 bardak su demek. 1 ton kağıdın geri kazanılması ile 17 ağacın kesilmesi önlenir, 177 kg daha az sera gazı salınımı gerçekleşir, 4100Kwh enerji tasarufu sağlanır. 1 ton plasatiğin geri kazanılması ile 5774 Kwh enerji tasarufu sağlanır, 41 kg daha az sera gazı salınımı gerçekleşir ve 16.3 varil petrolden tasarruf edilir.
Haber Merkezi
 



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı