Kaymakam Günhan Yazar:
?Ülkemizdeki elektrik enerjisinin % 5,5´u Bandırma´da üretiliyor?
Bölge Haberleri
Yayın: 11 Kasım 2017 - Cumartesi 16:53
Güncelleme: 11 Kasım 2017 16:53
Kaymakam Günhan Yazar:

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma´daki işsizlik oranının, ülke genelinin altında olduğunu belirtti.
150 bini aşkın nüfusa sahip bulunan Bandırma´daki işsizlik oranının yüzde 5´lerde olduğuna dikkati çeken Yazar, Bandırma´da iş bulanların ¼´ünü, İŞKUR Bandırma Merkezi´nin işe yerleştirdiğine işaret etti.
Bandırma´nın, 2000´li yıllardan sonra ciddi ekonomik gelişme yaşadığının altını çizen Kaymakam Günhan Yazar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu gelişme 2011 yılında zirve yapmış. 2002´de 400 milyar dolar olan dış ticaret hacmi, 2011´de 2.770 milyar dolara yükselmiş. 2011´den sonra ise Bandırma´nın dış ticaretinde düşüş yaşanmaya başlamış. Dış ticaretimiz, 2011´den bugüne yarı yarıya düşmüş. Bu düşüşte tavukçuluk sektöründe yaşanan kriz ve Bandırma Limanı´nın özelleştirilmesinin etken olduğunu düşünüyorum. Bandırma, hâlen ülkemiz yumurta tavukçuluğunun yüzde 3,5, et tavukçuluğunun ise binde 2´sini üretiyor.?
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE ÇOK İYİYİZ
Bandırma´nın, elektrik üretiminde çok iyi durumda olduğunu vurgulayan Yazar, şunları söyledi:
?İlçemizde rüzgâr enerjisi üreten altı aktif santral, 147 tribün var. Türkiye´nin toplam elektrik enerjisinin % 5,5´u, Bandırma´da üretiliyor. İlçemizde 40.900 hektar sulanabilir arazimiz var. Sulanabilir bu araziler, tarım arazilerimizin % 60´ını oluşturuyor. Sulanabilir arazilerimizin sadece 8265 hektarını sulayabiliyoruz. Diğer alanların da sulanabilmesi için DSİ tarafından bir proje yürütülüyor.?
Kaymakam Yazar, Bandırma´nın en büyük eksikliğinin, spor tesisleri açısından yetersizliği olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Kaymakam Günhan Yazar
  • Cumartesi 7 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.9 ° / 0 ° false
  • Pazartesi 12.2 ° / -0.1 ° Güneşli
1

ASIRLIK GELENEK ERDEK’TE SES BOMBASIYLA SÜRÜYOR

2

Yusuf Eren Şoförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı

3

SOKAK MAGANDALARI HER YERDE: OCAKLAR’DA SİLAH SESLERİ

4

Erdek’te bir zamanlar tuzlu sardalya fabrikası vardı

5

Balıkesir Büyükşehir çalışanlarına 75 bin TL promosyon

6

Yalnız yaşayan emekli öğretmen evinde ölü bulundu

7

Hükümet Caddesi Tır Yüküne Teslim Oldu!