,
Bugün, 22 Mayıs 2025 Perşembe

Kaymakam Sonel´den, Kore şehidi Günenç´in yeğenine ziyaret

Kaymakam Sonel´den, Kore şehidi Günenç´in yeğenine ziyaret

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Şehit Mehmet Günenç´in yeğeni, emekli öğretmen Faruk Kayapalı´yı Bandırma´daki evinde ziyaret etti.

Sonel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kaymakam refiki Kerem Türker ve öğretmen Esra Aydın Öztürk´ün de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Faruk Kayapalı ve eşi Sulhiye Kayapalı´yla bir süre sohbet etti. Şehitlerimizin, ülkemizin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kaymakam Tuncay Sonel, ?Şehidimizin isminin, Bandırma´nın en büyük lisesinde yaşatılması mutluluk vericidir? dedi.
Bandırmalı Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç, 1951 yılında, 22 nisanı, 23 nisana bağlayan gece, NATO çatısı altında, Türkiye´nin de Güney Kore´ye destek adına katıldığı Güney Kore-Kuzey Kore Savaşı´nın, ?Kunuri Muharebesi? sırasında yaşamını yitirmiş, cenazesi ise bulunamamıştı.
Günenç, Kore Savaşı´na, gönüllü olarak katılmıştı.



  • Perşembe 31.6 ° / 14 ° Güneşli
  • Cuma 31.4 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.2 ° / 15.1 ° Güneşli