Kaymakam Sonel´den, Kore şehidi Günenç´in yeğenine ziyaret
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Şehit Mehmet Günenç´in yeğeni, emekli öğretmen Faruk Kayapalı´yı Bandırma´daki evinde ziyaret etti.
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Ocak 2016 - Cuma 18:42
Güncelleme: 22 Ocak 2016 18:42
Kaymakam Sonel´den, Kore şehidi Günenç´in yeğenine ziyaret

Sonel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kaymakam refiki Kerem Türker ve öğretmen Esra Aydın Öztürk´ün de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Faruk Kayapalı ve eşi Sulhiye Kayapalı´yla bir süre sohbet etti. Şehitlerimizin, ülkemizin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kaymakam Tuncay Sonel, ?Şehidimizin isminin, Bandırma´nın en büyük lisesinde yaşatılması mutluluk vericidir? dedi.
Bandırmalı Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç, 1951 yılında, 22 nisanı, 23 nisana bağlayan gece, NATO çatısı altında, Türkiye´nin de Güney Kore´ye destek adına katıldığı Güney Kore-Kuzey Kore Savaşı´nın, ?Kunuri Muharebesi? sırasında yaşamını yitirmiş, cenazesi ise bulunamamıştı.
Günenç, Kore Savaşı´na, gönüllü olarak katılmıştı.

  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek