Kaz Dağları mantarı yok satıyor
Edremit Semt Pazarı ile Yörük Pazarında satışa sunulan mantarlar adeta yok satıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Eylül 2014 - Perşembe 15:25
Güncelleme: 25 Eylül 2014 15:25
Kaz Dağları mantarı yok satıyor

Edremit Semt Pazarı ile Yörük Pazarında satışa sunulan mantarlar adeta yok satıyor.
Yağmur yağışlarından sonra Kaz Dağlarının doğal ürünü olan mantarları toplayıp şehre getiren köylüler kilosunu 10 liradan sattıklarından memnun olduklarını belirtiyor.
Kaz Dağından toplayıp getirdikleri Meşe Püresi 5 lira, Beyaz Çam Melkisi 5 lira ve Kırmızı Çam Melkisi 10 liradan satışa sunulan mantarlara olan talepten memnun olduklarını söyleyen Ortaoba Köyü`nden Gülsüm Karakaya (90) ve köylüleri satışlardan memnun olduklarını açıklıyor.
Mantar satışları yanı sıra yeni sezon “Kırmalık Yeşil Zeytin’i 3 lira ile taze mandalinayı da 3 liradan sattıklarını açıklayan Gülsüm Karakaya, "Mantarlar, yağmurlar sonrası güneş açınca çıkıyor. Bulmada zorlanıyoruz. Son günlerde satışlarımız ikiye katladı. Satışların yüksek olması bizleri sevindiriyor. Allah bereket versin" diye konuştu.
Zabıta ekipleri mantar denetiminde
Doğadaki mantarların rastgele toplanarak, hem yiyip hem de satışa sunulmasıyla meydana gelebilecek zehirlenmelerin önüne geçilebilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Edremit Belediye Zabıta ekipleri, halkı sürekli mantar zehirlenmelerine karşı ikaz ettiklerini, köylerden getirilen mantarları da kontrol ettiklerini ve halkın çok dikkatli olmalarını istedi.
Haber : Enver Dolgun

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?