KAZDAĞLARINA HES YAPIMI DURDURULDU
?Halkın istemediği ve kabullenmediği hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, bu Termik Santrali de buraya yapamazsınız? diyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´nın dediği oldu.
Erdek Haber
Yayın: 22 Nisan 2016 - Cuma 18:49
Güncelleme: 22 Nisan 2016 18:49
KAZDAĞLARINA HES YAPIMI DURDURULDU

Çanakkale-Yenice İlçesinde HES süreci durduruldu.
?Halkın istemediği ve kabullenmediği hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, bu Termik Santrali de buraya yapamazsınız? diyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´nın dediği oldu.
Çanakkale´nin Yenice İlçesine bağlı Çırpılar, Kovancı, Öğmen, Suuçtu ve Cambaz Köylerinin tam ortasında 200 MW gücünde bir termik santral yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda yapılan İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı´na daha önce katılan, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça; ?Biz bu toprakların insanlarıyız, bu güzelim coğrafyanın rant uğruna yok olup gitmesine göz yumamayız. Halkın istemediği ve kabullenmediği hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, bu Termik Santrali de buraya yapamazsınız? demişti.
Havutça´nın dediği gerçekleşirken, Çırpılar´da yapılması planlanan termik santral projesinin ÇED süreci durduruldu.
Havutça, ÇED sürecinin durdurulması ile yaptığı açıklamada, verimli Agonya Ovası´nda tüm yaşam alanlarının, bölgedeki içme, kullanma ve sulama suları, göletler, dereler, tarım alanları, ormanlar ve hayvancılığın rahat bir nefes alacağını dile getirdi. Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: KAZDAĞLARINA YAPIMI DURDURULDU
  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ