Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Keçe Sanatı Sergisi halkla buluşturuldu

Keçe Sanatı Sergisi halkla buluşturuldu

Unutulmaya yüz tutmuş Keçe Sanatı Sergisi açıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş Keçe Sanatı Sergisi açıldı. 
Keçe Sanatı Sergisi, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sergide Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle açılan kursta dönem boyunca kursiyerlerin yaptığı ürünler sergileniyor. 
Sergiyle ilgili bilgi veren kurs öğretmeni Mübeccel Bolat, kursun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle açıldığını ve malzemelerin bakanlıkça karşılandığını söyledi. 
Keçe Sanatıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Usta Öğretmeni olduğunu belirten Bolat “Kursumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kursu. Buradaki malzemelerde Bakanlık tarafından karşılanıyor. Ürünlerimizi ilk ortaya çıktığı uygulamalarla, geleneksel yöntemlerle yapıyoruz. Yünlerimizi zeytinyağlı sabun, sıcak su ve ovalayarak el kuvvetiyle ortaya çıkarıyoruz. Keçe ipek ve pamuklunun dışında başka bir üründen olmaz. Keçeyle minimal bir yaşamda giyinmeden barınmaya kadar her alanda gerek duyduğunuz bütün ürünleri yapabilirsiniz. Keçe sağlığınız içinde faydalıdır. Üzerinizdeki negatif enerjiyi alarak sizi rahatlatır ve rehabilite eder. Daha henüz ülkemizde yok ama yurt dışında özel çocukların rehabilitasyonunda da kullanıldığını biliyoruz. Keçe aslında sadece bir tekstil ürünü değildir. Keçeyi hayatımızın her alanında kullanabiliriz.” dedi.
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Sanatı Sergisi halkla buluşturuldu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli