Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, 2022 yılını değerlendirerek yaptıkları çalışmaları anlattı.
Bandırma Kent Konseyi’nin yönetmeliğe göre kentin hakkını ve hukukunu korumakla görevli olduğunun altını çizen Polat, “Bandırma Kent Konseyi ilçedeki her türlü gündemin ve gelişmenin doğal bir tarafıdır. Kent Konseylerini bir uygarlık projesi olarak görüyorum. Kentin yönetim mekanizmasına, kentliyi ortak eden bir yapı ve bizde bu vizyon çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılı boyunca bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Kentin havasına, suyuna, doğasına, yeşiline zarar verecek her türlü projenin karşısında durduk. Bu yalnızca söylemde olmadı. Hukuki süreçler başlatarak basın açıklaması ve imza kampanyaları düzenledik. Bunlarında bir kaçından bahsedecek olursak zeytin yasası, Edincik Merası, OSB ve son olarak Eski Askeri Çamlık bölgesi için mücadeleler ettik ve etmeye devam ediyoruz. Edincik Merası ve askeri çamlık konusunda hukuki süreçler devam ediyor. Zeytin Yasası konusunda da Danıştay kararı bizlerin lehine bozdu.” dedi.
Sosyal ve kültürel alanda da projeler yaşama geçirdiklerini aktaran Polat, “Kadınların üretmesine, haklarını öğrenmelerine yönelik faaliyetlere ağırlık verdik. Önümüzdeki günlerde 3. el emeği festivalini düzenleyeceğiz. Geçmişte olduğu gibi bu yılda festivalin büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Evinde üretim yapan kadınlarımız için uygun satış ortamları oluşturmak adına genel kurulda aldığımız kararları belediyemize ilettik. Belediyemizin de bu konuda çalışmalar yaptığını biliyoruz ve takip ediyoruz. Kadınlara yönelik faaliyetlerimiz Kadın Meclisimiz tarafından eğitimler, kurslar, dayanışma gezi ve toplantılar şeklinde tamamen gönüllü, özverili şekilde organize edilmektedir.” diye konuştu.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Sözcüsü olmaya hazırlandıklarını kaydeden Polat şunları söyledi: “Gençlik Meclisimiz, Emekli Meclisimiz, Engelsiz Meclisimiz ve 8 çalışma grubumuzla bu yıl içinde 100’e yakın faaliyet gerçekleştirerek 10 binlerce hemşerimize ulaştık. Yayınladığımız bildirilerimizle sempozyumlara katıldık, Kyzios’tan Arteke’ye Kapıdağ Tarihi, Bandırma Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle ‘Milli Mücadele Dönemi ve Sonrası Bandırma’ kitaplarını yayınlayarak kültürel hayata destek olmaya çalıştık. Aynı zamanda ‘Manyas Kazakları’ kitabına da destek verdik. Bandırma Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Üyesi seçilerek ülke çapındaki kent konseyi çalışmalarında da aktif görevler üstlenmektedir. Kent Konseylerinin tüzel kişiliklerinin oluşması adına bu çalışmalara katkı sunmaktayız ve önümüzdeki süreçte platformun dönem sözcülüğünü de üstleneceğiz.”
Haber Merkezi