Kepsut, çevreci arıtma tesisine kavuşuyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından yaptırılacak olan Kepsut Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi´nin temelleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile atıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Mart 2017 - Çarşamba 19:30
Güncelleme: 29 Mart 2017 19:30
Kepsut, çevreci arıtma tesisine kavuşuyor

Türkiye´de ilk defa uygulanacak kapalı alanda bitkilerin de yardımıyla arıtma işlemi (IFAS) gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 9 Km Kanalizasyon Şebeke ve Terfi Hattı 15 bin Kişilik Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak.
Törenin açılış konuşmasını BASKİ Genel Müdürü Mustafa bayram yaptı. İnşa edilecek olan tesisin Türkiye´de bir ilk olduğunu ifade eden Bayram, tesisin çevreye hiçbir zararının olmayacağını söyledi. Bayram, İller Bankası´nın da bu tesisi bir ilk olarak gördüğünü belirtti.
Bayram´ın ardından Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Kaymakam Murat Atıcı, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı´da birer konuşma yaptı. Son olacak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak Kepsut´a yapılan büyükşehir yatırımları hakkında bilgiler verdi.
Kepsut´a dünyanın en modern arıtma tesisini inşa edeceklerini söyleyen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak ilk önceliklerinin insan sağlığı olduğunu belirtti.
Türkiye´de bir ilk olacak olan arıtma tesisini kısa zamanda ilçeye kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, ?Kepsut´ta bir ilk olacak arıtma tesisimiz en kısa zamanda faaliyete geçecek. Gördüğünüz tesis 10 milyon 75 bin lira değerinde. Biz Büyükşehir olduktan sonra Kepsut´a yaptığımız yatırım 25 milyon. 10 milyonda şimdi yatırım yapıyoruz.? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tesisi inşa edecek olan müteahhit firma yetkilisi ile pazarlık yapan Başkan Uğur, tesisin erken bitirilmesi için söz aldı. Daha sonra daların okunması ve kurban kesimi ardından başkan Uğur ve katılımcılar tesisin temellerini attı.
Haber Medkezi

  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

2

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

3

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

4

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

5

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

6

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

7

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza