Kepsut İlçesi’nde orman yangın çıktı
Kepsut’ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Temmuz 2022 - Pazartesi 21:37
Güncelleme: 18 Temmuz 2022 21:37
Kepsut İlçesi’nde orman yangın çıktı

Kepsut’ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. 
Kepsut İlçesi’ne bağlı kırsal Karagöz Mahallesi’nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. 
Yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını Balıkesir Valisi Hasan Şıldak denetlerken, Vali Şıldak’a AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’da eşlik etti. 
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldığını söyleyen Vali Şıldak, an itibariyle havadan 11 helikopter, 5 uçak, karadan ise 29 arazöz ve 300 personelle yangının söndürüldüğünü soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Çıkış sebebinin araştırıldığı yangınla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, "Yanan alanın etrafı çevrilerek soğutma çalışmalarına başlanmıştır. İlimizde hazır bulunan kara ve hava söndürme unsurlarına çevre illerden çok sayıda destek sevkedilmiştir. Yangın alanındaki elektrik hattının zarar görmesi nedeniyle enerji verilemeyen kırsal mahallelerimize en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Kepsut İlçemizdeki yangın, iyi bir planlama ve koordinasyon, hızlı bir müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Çalışmalara katılan ve destek veren, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere bütün kurumlarımızın değerli personeline teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza, Kepsut’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

 

Anahtar Kelimeler: Kepsut İlçesi’ orman yangın çıktı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı