Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kepsut’ta atık sular tarımsal sulamada kullanılacak

Kepsut’ta atık sular tarımsal sulamada kullanılacak

Kepsut İlçesi’nde Biyolojik Arıtma Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi.

Kepsut İlçesi’nde Biyolojik Arıtma Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kepsut’ta devreye aldığı ileri biyolojik arıtma prosesli atık su arıtma tesisinin açılışı gerçekleştirildi. 
İleri biyolojik arıtma tesisinin farklı bir prosesi olan Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemine (IFAS) sahip olan 22.000 kişi ve 3300 metreküp/gün kapasiteli olarak inşa edilen tesiste atık sular bitkiler vasıtasıyla arıtılacak. Tarımsal sulama kriterlerine uygun bir şekilde arıtılarak geri kazanılacak sular Kepsut’un tarım arazilerinin sulanmasında kullanılacak. 
Açılışı gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin Türkiye’de ilklerden biri.
Kapalı alanda IFAS (Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemi) prosesine sahip olan tesis aynı kapasiteye sahip Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesli arıtma tesislerine göre alandan % 50 alan tasarruf sağlıyor. “Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebeke Hattı Yapım” işi kapsamında; 15.000 kişi ve 2 bin 200 metreküp/gün kapasiteli (2. kademe 22 bin 500 kişi ve 3 bin 300 metreküp/gün) Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 14 bin metre kanalizasyon şebeke ve terfi hattı, 4 adet kanalizasyon terfi merkezi, 334 adet kanalizasyon parsel bacası yapılmıştır. 12 milyon 790 bin TL’ye mal olan yatırımın % 50’si Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe olarak sağlandı.  Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı