Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KEV´den kültür atağı

KEV´den kültür atağı

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV), kültür hizmetlerine ağırlık verdi,

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV), kültür hizmetlerine ağırlık verdi,
Yavuz Demiralay´ın başkanlığındaki vakıf, sponsorluğunu yaparak bastıkları ve baskı aşamasında bulunan kitapların hazırlanmasına emeği geçenlerle bir araya gelerek, teşekkür etti.
Toplantıda, Bandırma ve yöresinin tarihini, etnografyasını anlatan kitapların günümüz Türkçesine çevrilmesini sağlayan, Bandırma Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serkan Özbek´in yanı sıra vakfın son olarak bastığı ? Kapıdağ Yarımadası ve Çevresindeki Adalar? ve ?Bandırma ?Erdek Rumları Tarihi ve Etnografyası? isimli kitapların editörlüğünü yapan akademisyen Ulaş Töre Sivrioğlu, bilgiler verdiler. Toplantıda hazır bulunan ve kitapların hazırlanmasına katkı sağlayan Ozan Sanatevi sahibi Rahmi Akdaş da açıklamalarda bulundu. Yine toplantıda Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı´nın kültür hizmetlerine fikir düzeyinde destek veren Güney Marmara Platformları Birliği Temsilcisi Salih Yaldız da yer aldı.
Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Demiralay, ? Güney Marmara Bölgesi´nde, tarihi, kültürel ve etnografik değer taşıyan eserleri yok olmadan kalıcı duruma getirmek istiyoruz. Bu kültür yayınlarının ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri, Bandırma olarak başarıyoruz. Kitapların baskısını bile Bandırma´daki BANMAT matbaasında yapıyoruz? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: kültür atağı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı