Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kırca Ali Çeşmesi’nin inşası tamamlandı

Kırca Ali Çeşmesi’nin inşası tamamlandı

Erdek Atatürk Mahallesi’nde bulunan tarihi Kırca Ali Çeşmesi onarılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Erdek Atatürk Mahallesi İnönü Caddesi güzergahında bulunan tarihi Kırcaali Çeşmesi bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yıkılmıştı. Çevrede bulunan vatandaşların ve öğrencilerin kullandığı hayrat çeşme aradan 1 ay geçmesine rağmen hafriyat kamyonun bağlı olduğu firma tarafından yıkılan çeşmenin yenisi yaptırılmayınca tepkilere neden olmuştu. 
Gazetemizde yayınlanan haber sonrası tarihi Kırca Ali Çeşmesi’nin yapımını MHP Erdek İlçe Teşkilatı üstlendi. 
Kısa sürede yapım çalışmaları tamamlanan çeşmeye Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Erdek İşletme Şefliği ekipleri tarafından su bağlantısı gerçekleştirildi.            

Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu çeşmenin yapımını üstlenen MHP Erdek İlçe Teşkilatı’na gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. 
MHP Erdek İlçe Başkanı Ahmet Davran’da, "Bir kişi, kurum veya topluluk adına çeşme hayratı vakfedilmesi, aynı zamanda adına hayır işlenenlerin isimlerinin, hatıralarının ve düşüncelerinin yaşatılması, unutulmamalarının sağlanması bakımından çok önemlidir. Büyüklerimiz Erdek’te söz konusu bölgeye böylesi bir hayrat çeşmeyi kazandırmış. Ancak sorumsuz bir kamyon sürücüsü tarafından yıkılıp sonrasında da kamyonun bağlı olduğu bir firma sanki hiçbir şey gibi olmamış gibi çeşmenin onarımı konusunda duyarsız kalmıştır. Elbette ki bu ilçe sahipsiz değildir. Yeni Erdek Gazetesi’nde yayımlanan bu haberin ardından yönetim olarak yaptığımız toplantıda çeşmenin yapımını üstlenme kararı aldık. Hayrat çeşmesi yapmak milletçe vefayı canlı kılan erdemli işlerden biridir. Ve işte gördüğünüz gibi çok kısa bir sürede bu çeşmeyi yıllar önce halkımızın hizmetine sunan Kırca Ali büyüğümüzün anısının unutulmasının önüne geçtik. Bizler için önemli olan Allah’ın rızasını kazanmaktır. Dediğim gibi böylesi bir önemli bir konuyu unutturmayan ve gündemde tutulmasına katkı veren Yeni Erdek Gazetesi ailesine de teşekkür ederim.” diyerek sözlerine ekledi.         
Haber: Tuncay Ertan 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli