Tarih: 09.10.2018 17:49

"Kırmızı Düdük? çalan çocuklar bisiklet kazandı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ´Hatalı sürücüye kırmızı düdük´ uygulamasıyla sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla en çok beğeni alan 4 çocuğa ´Kemer Takma Eğitimi´ verilen çadır önünde düzenlenen törenle Vali Ersin Yazıcı tarafından bisiklet hediye edildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 14-31 Ağustos tarihleri arasında ülke genelinde "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında hatalı sürücüleri uyarmak için kırmızı düdük dağıtılan çocuklardan seyahatleri boyunca trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak kendilerine verilen görev kartlarındaki görevleri yapıp sosyal medya üzerinden göreve ilişkin fotoğraflarını gönderen ve en fazla beğeni alan 100 çocuğa bisiklet hediye edildi.
Proje kapsamında kampanyaya katılan çocuklar, seyahatleri boyunca trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak, sosyal medya üzerinden #KırmızıDüdüketiketiyle fotoğraf paylaştı.
Bu kapsamda, Balıkesir´den kampanyaya katılan Beyza Nur Demirbay, Ramazan Eymen Ok, Emir Hasan Özcan ve Ahmet Efe İnce trafikte hatalı sürücüleri uyarırken çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak en fazla beğeniyi alan 4 isim oldu.
Balıkesir´de de göreve ilişkin fotoğrafları gönderip dereceye giren çocuklara, Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kınay tarafından bisiklet hediye edildi.
Bisikletlerini alan çocuklar, daha sonra hep birlikte kırmızı düdüklerini çaldı.
Verilen hediyelerin ardından Vali Ersin Yazıcı, proje kapsamında trafik kurallarını ihlal eden, emniyet kemeri takmayan, hız kuralına uymayan, alkollü araç kullanan, cep telefonu ile konuşan kişilerin tespit edildiğinde, ceza kesilmeden uyarı ve eğitimlerin verildiği çadırı ziyaret etti.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, şu ifadelere yer verdi: "Bu tür çalışmalar artarak devam edecek. Temel hedefimiz trafik kazalarını en aza indirmek. Dolayısıyla, huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmanın yolu, trafik kurallarına uyan bir toplum olmaktan geçmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenli bir trafik ortamı bırakabilmemizin tek yolu da birey olarak kendimizin trafik kurallarına uymasıdır. Sağlıklı ve güvenli bir toplum için, trafik kurallarına uyalım ve gelecek nesillere örnek olalım. Bu kampanyanın amacına ulaşmasına en büyük etken çocuklarımız. Bu çocuklarımız ülke genelinde ilk 100 kişi içerisine girdi. Ben bu kampanyadaki başarılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Programın ardından protokol üyeleri, dereceye giren çocuklar ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —