Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

“Kitap Günleri” başladı

“Kitap Günleri” başladı

Bandırma Belediyesi’nin 6. Kitap Günleri başladı.

21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında sürecek etkinliğin açılış töreninde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. Mirza, “Bugün benim mutlu günüm. Bandırma’yı yine yayınevleri, kitaplar ve okurlarla buluşturuyoruz. Bandırma’da Kitap Günleri etkinliklerini ilk kez ben başlattım. Pandemi nedeniyle iki yıl yapılamayan bu etkinlikler daha sonra da sürdü. Bugün etkinliklerin altıncısı gerçekleşiyor. Bu etkinlikler, kitap okumayı özendiriyor. Bandırma ile gurur duyuyorum. Bandırma, demokrasinin, özgürlüğün, barışın, kültür ve sanatın kenti” dedi.

Mirza, ülkenin kötü yönetildiğini de belirterek, “Çoğu gitti, azı kaldı. İktidara gelerek bu kötü gidişe son vereceğiz. Geleceğe güvenle bakacağız” diye konuştu.

Mirza’nın ardından CHP’nin yurt dışı örgütlenmeden sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı konuştular.

YAZARLARIN SÖYLEŞİ-İMZA ETKİNLİKLERİ

Daha sonra yazar Ahmet Ümit’in söyleşisi gerçekleşti. Ümit, yine Dursun Mirza döneminde Bandırma’nın 1. Kitap Günleri’ne de katıldığını belirtti. Ülkemizin zor günlerden geçtiğine işaret eden Ümit, “Bizi bilerek fakirleştirdiler. Umudumuzu ve yaşama sevincimizi elimizden aldılar. Demokrasi olmadan cumhuriyet olmaz. Cumhuriyetimizi geri alacağız” dedi.

Ardından yazar Buket Uzuner konuştu. Uzuner, yıllar önce çocukken sık sık geldikleri Erdek’te yüzmeyi öğrendiğini ve bölgeyi çok iyi tanıdığını belirtti.

Sibel Uzun’un söyleşisi ve imza gününün ardından şair-yazar Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin’in müzik dinletisi ile şiirlerini seslendirdi.

YÖREMİZ YAZARLARININ İMZA GÜNLERİ

6. Kitap Günleri’nin birinci gününde ayrıca, yöremiz yazarları Önder Balıkçı, Engin Arıcan, Gültekin Özcan ve Hande Baş da kendilerine ayrılan stantlarda kitaplarını imzaladılar.



Anahtar Kelimeler: “Kitap Günleri” başladı
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false