Kızılay 46 ünite kan topladı
Erdek'te düzenlenen kan bağışı kampanyasında bir günde 46 ünite kan ve 1 kök hücre bağışı toplandı.
Erdek Haber
Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma 06:49
Güncelleme: 19 Nisan 2024 06:49
Kızılay 46 ünite kan topladı

Bugün düzenlenen kan bağışı kampanyası, Erdek Cumhuriyet Meydanı’na park eden Kızılay Kan Bağışı TIR’ında gerçekleşti. 

Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda açılır/kapanır sistemli TIR’da yapılan Kan Bağışı Kampanyasında bağışçılar tarafından 46 ünite kan bağışı ve 1 adet kök hücre bağışı yapıldı.

TIR’da oluşturulan bağış ünitelerinde bağışçı vatandaşlar başvuru yaptı. 

Kan toplama ekibi sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun vericilerden kan alındığını, alınan kanların da uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını söyledi. 

Türk Kızılay Derneği Erdek Şubesi Başkanı Mustafa Kırgöz, “Kan bağışı hem insanlık görevidir, hem de bağışta bulunan için sağlıktır, sıhhattir. Vatandaşlarımıza kan bağışı gibi hassas konularda ilgi göstermelerini istiyoruz. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir.” diyerek bağış için teşvikte bulundu.

Haber: Tuncay Ertan 

 

Anahtar Kelimeler: Kızılay ünite topladı
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
1

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

2

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!

3

Erdek’te fırtına hayatı olumsuz etkiledi

4

Erdek’te uyuşturucu operasyonu: 4 Gözaltı

5

Erdek'te şiddetli rüzgar: Terastan caddeye su deposu düştü!

6

Erdek’te yaz Kur’an Kursları coşkulu bir programla sona erdi

7

Erdek'te silahlı yaralama olayının şüphelisi yakalandı