Kocaman Balıkçılık’ın % 51’i Japonların
Ülkemizin tanınmış balıkçılık kuruluşlarından olan Kocaman Balıkçılık A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 51’ini Japon deniz ürünleri şirketi Kyokuyo satın aldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı 18:04
Güncelleme: 30 Ocak 2024 18:04
Kocaman Balıkçılık’ın % 51’i Japonların

Ülkemizin tanınmış balıkçılık kuruluşlarından olan Kocaman Balıkçılık A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 51’ini Japon deniz ürünleri şirketi Kyokuyo satın aldı.

Kocaman Balıkçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman imzasıyla şu açıklama yapıldı:

“Kyokuyo ile Kocaman Balıkçılık A.Ş. arasında stratejik ortaklık kurulması amacıyla bir hisse alım sözleşmesi imzalandı.

Kocaman’ın yüzde 51 hissesinin Kyokuyo tarafından satın alınmasını amaçlayan sözleşme, gerekli onayların alınması ve prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından yürürlüğe girecektir.

1937 yılında kurulan Kyokuyo, dünyanın önde gelen deniz üreticilerindendir.

Türkiye’nin jeopolitik açıdan üretim üsleri için elverişli bir ülke olduğu bilinen bir gerçektir. Bu ortaklık ile Kyokuyo, ‘Birlikte büyüme’ stratejisinin bir parçası olarak Kocaman Balıkçılık A.Ş. ile birlikte yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını geliştirmek üzere Türkiye’ye yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Bu ortaklığın sektörümüze, Bandırmamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

Haber Merkezi

  • Pazar 21.8 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 23.4 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20.2 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Bandırmaspor, Boluspor’u tek golle geçti: 1-0

2

ERDEK’TE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI BELLİ OLDU

3

Coğrafi İşaretli Kazak Fasulyesi’nin İlk Hasat Festivali Yapıldı

4

Belediye Başkanı Duru’dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

5

Okul Servislerine Kapsamlı Denetim

6

Balıkesir Kent Konseyi’nden kanserle mücadelede farkındalık paneli

7

Belediye Meclisi toplandı