Tarih: 13.06.2010 00:00

Kocaman: Marmara Denizi ölüyor, ağlayanı yok

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Kocaman Balıkçılık ithalat ve İhracat Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Marmara Denizi ve Bandırma Körfezi`nde av sezonunun kötü geçtiğine dikkati çekti.
Küresel  ısınma sonucu suların kirlenmesine bağlı olarak ortaya çıkan denizdeki salyanın da balıkçılar açısından sıkıntı yarattığına işaret eden Kocaman, şunları söyledi:
"Deniz kirliliği nedeniyle önce balıklar kaçtı. Daha önceleri Ege`den Karadeniz`e ve Karadeniz`den Ege`ye geçerken bir süre Marmara Denizi`nde kalan balıklar, kirlilik nedeniyle artık Marmara Denizi`nde hiç oyalanmadan, transit geçiyor. Marmara Denizi`nde var olan balıklar ise yine kirlilik nedeniyle av vermiyor. Marmara Denizi, gözümüzün önünde tükenirken, başta devlet olmak üzere herkes seyrediyor. Artık hiç zaman yitirmeden, Marmara Denizi`nin makro ölçekli bir eylem planı hazırlanarak, kirlilik konusunda önlem alınması gerekir. Yoksa Marmara Denizi, ölüme doğru adım adım gidiyor."
Bandırma Limanı
Öte yandan, Bandırma Limanı`nın üst kullanım hakkının 36 yıllığına Çelebi Holding A.Ş.`ye kiralanmasını, Bandırma yararına gördüğünü vurgulayan Kocaman, şu değerlendirmede bulundu: "Bandırma Limanı`nın Ulaştırma Bakanlığı`ndaki resmi devir teslim töreni, dün yapıldı. Limanın özelleştirilmesinin, Bandırma`nın yararına olacağına inanıyorum. Buna paralel olarak limanın hem istihdamı, hem de iş hacmi artacaktır. Nitekim, limanın devir aşamasında, 100`den fazla Bandırmalı, limanda personel olarak işbaşı yapmıştır. Limanın iş hacminin, kısa sürede yüzde yüz artacağını tahmin ediyorum."
Haber: Önder Balıkçı


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —