Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Koçyiğit, Bandırma Cezaevi yoluna dikkat çekti

Koçyiğit, Bandırma Cezaevi yoluna dikkat çekti

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi Koçyiğit, Bandırma Cezaevi yolunun bozukluğunu gündeme getirdi.

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi Koçyiğit, Bandırma Cezaevi yolunun bozukluğunu gündeme getirdi.
CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit, Bandırma Cezaevi karayolunda incelemelerde bulundu. 
Sanayi bölgesinin içinden geçen ve yoğun bir trafiğe sahip yolun araç sürücülerin beğendiği yol özelliğinde olması gerektiğinin altını çizen Koçyiğit, yetkilileri göreve çağırdı.
Bandırma Cezaevi ve Ömerköy Yolu`nun özellikle kış aylarında çamur deryasına dönüştüğünü duyuran CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit, yolun yenilenmesini istedi.
Koçyiğit, şikayet konusu olan yol ile ilgili "Bandırma Cezaevi ve Ömerköy Yolunda yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu: "Bandırma Cezaevi yolu olarak bilinen yolumuz, sanayinin yoğun olduğu bir bölgede olması sebebiyle ulaşımın yoğun olarak kullanıldığı bir yoldur. Bandırma M Tipi Cezaevi`nin yanında ikisi T Tipi, biri de açık olmak üzere 3 yeni cezaevi bu bölgede tamamlanmış olacak. Bu cezaevlerinin yapım çalışmaları halen devam ediyor ve bahar aylarında da tamamlanması öngörülüyor. Bölgedeki inşaatların bitmesiyle 3 bin kapasite. Bunun yanında personel lojmanlarında yaşayacak kişileri de eklersek 5 bin kişinin barınacağı yerleşim bölgesi haline gelecek. Bu nedenle bu yolun yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.
Siyasiler verdikleri sözü tutsun
Koçyiğit, söz konusu yolla ilgili Bandırma`da siyasilerin yolun sıcak asfalt yol olacağını sık sık dillendirmesine karşılık önemli bir çalışmanın bulunmadığını öne sürdü.
Asfalt özelliğinde olan yolun yıllara yorgun düşmüş olduğunu işaret eden Koçyiğit, "Bakıma alınmayan yol kış aylarında bir kaç gün içinde sökülüyor. Bununla ilgili olarak Bandırmalı siyasiler tarafından basına yolun sıcak asfalt olacağı yönünde açıklamaları var. Açıklamaların ardından aylar geçmesine karşın, ilgilenilmeyen yolu kullanmak zorunda kalan araç sürücüleri çamur deryası içinde yolu kullanmaya devam ediyor. Burada defalarca by-pass malzemesi ile günlük çözümler üretildi. Fakat yolun durumunu görerek yaptığım incelemede, ilk yağmurda yolun yine çamur deryasına dönüştüğünü gördüm. Madem yol yapılmayacaktı da, kış aylarının başında eski yol kaldırıldı anlamak mümkün değil. Bu yolun en kısa zamanda yapılmasını bölgede yaşayan ve yolu kullanan halk adına yetkililerden talep ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı